FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vilim Herman i formalno istupio iz HNS-a

ZAGREB, 8. studenoga 2005. (Hina) - Dosadašnji HNS-ovac Vilim Hermanpismenim je putem izvijestio Klub zastupnika HNS-a da istupa iznjegova članstva i postaje neovisni saborski zastupnik, izvijestio jepredsjednik Kluba Dragitun Lesar na današnjoj konferenciji zanovinare.
ZAGREB, 8. studenoga 2005. (Hina) - Dosadašnji HNS-ovac Vilim Herman pismenim je putem izvijestio Klub zastupnika HNS-a da istupa iz njegova članstva i postaje neovisni saborski zastupnik, izvijestio je predsjednik Kluba Dragitun Lesar na današnjoj konferenciji za novinare.

Lesar je naglasio da HNS poštuje Hermanovu odluku, te da stranka s njim nije imala nikakvih političkih nesuglasica ni problema.

Svoj odlazak iz Kluba najavio je i PGS-ov zastupnik Nikola Ivaniš, pa će tako Klub ostati na 11 članova, no to neće značajno utjecati na njegovu poziciju budući da HNS po broju zastupnika ostaje treća stranka u Saboru, tumače u Klubu.

Dvojica zastupnika najavljuju pak, da će, zajedno s jedinim zastupnikom međimurskog Demokratskog saveza MDS Željkom Pavlicom idućih dana osnovati zaseban klub koji će zastupati decentralizaciju i regionalizaciju RH.

Potpredsjednik stranke i HNS-ov zastupnik Jozo Radoš izvijestio je da je HNS u saborsku proceduru uputio zahtjev Vladi da Sabor izvijesti o stanju u zdravstvu.

"Zdravstvo je pred financijskim i funkcionalnim kolapsom, a jedino što je Vlada u panici uspjela napraviti je uvođenje administrativne pristojbe, što je direktan udar na one koji su najsiromašniji i najovisniji od sustava zdravstva - umirovljenike", smatra Radoš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙