FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: točno u ponoć prekinuta rasprava o proračunu

ZAGREB,23. studenoga 2005.(Hina) - Točno u ponoć, Hrvatski saborprekinuo je raspravu o prijedogu državnoga proračuna za iduću godinu inastavit će je sutra prijepodne.
ZAGREB,23. studenoga 2005.(Hina) - Točno u ponoć, Hrvatski sabor prekinuo je raspravu o prijedogu državnoga proračuna za iduću godinu i nastavit će je sutra prijepodne.

I dok je HDZ ustrajao da je proračun za 2006. jedan od najboljih do sada, saborska oporba za njega nije našla lijepih riječi, naziva ga trgovačkim, birokratskim, nerazvojnim, bez reformi nužnih za oporavak gospodarstva.

Vladi oporba predbacuje da nije ispunila obećanje da će pokrenuti Hrvatsku, da je odustala od smanjenja poreza, uvela nove obveze u zdravstvu za najsiromašnije, usporila investicije itd.

Unatoč višesatnoj raspravi, zbog brojnih ispravaka netočnih navoda, stavove o proračunu iznijelo je tek desetak zastupnika, što znači da pravo na raspravu ima još njih 60-ak.

Kako se rasprava o proračunu protegnula do kasnih noćnih sati, "kad pošteni građani već spavaju", Zvonimir Mršić (SDP) izrazio je nadu da će se naći neki sindikat koji će se pobrinuti i za prava saborskih zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙