FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić na humanitarnoj akciji u Požegi

POŽEGA, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićdanas je u Požegi bio nazočan humanitarnoj akciji "Nitko ne smije bitisam" što ju tradicionalno organizira Grad Požega za osobe trećeživotne dobi koje su ostale bez supružnika.
POŽEGA, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je u Požegi bio nazočan humanitarnoj akciji "Nitko ne smije biti sam" što ju tradicionalno organizira Grad Požega za osobe treće životne dobi koje su ostale bez supružnika.

Ovogodišnja je akcija okupila njih petstotinjak, pa je Velika vijećnica u vatrogasnom domu bila gotovo pretijesna za brojne umirovljenike koji su se tu okupili.

Pozdravljajući ovu, po njegovim riječima, jedinstvenu akciju, predsjednik Mesić je rekao: "Vi koji ste svojim radom pridonijeli da Požega uistinu prekrasno izgleda, danas zaslužujete da se grad brine o vama, omogućujući vam što kvalitetnije uvjete za život."

Da se Grad Požega uistinu skrbi o svojim sugrađanima, potvrđuju i brojni socijalni programi, kazao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, napomenuvši da je u proračunu grada za te potrebe ove godine osigurano više od tri milijuna kuna.

"Grad Požega, uz Zagreb, jedini je grad u Hrvatskoj koji nastoji umirovljenicima pomoći. Ukoliko ukupna primanja nisu veća od tisuću kuna, grad im mjesečno daje potporu od sto kuna, no tu su i drugi oblici pomoći", rekao je Ronko.

Predsjednik Mesić večeras je u Požegi bio nazočan i svečanosti priređenoj u povodu postavljanja replike zavjetnog spomenika Presvetom Trojstvu na središnjem baroknom trgu.

Komentirajući svoj istup vezan uz prijedlog sporazum s Austrijom o naknadi štete, predsjednik Mesić je novinarima izjavio da "kada god donosi neke odluke, ne donosi ih zbog toga da bi od javnosti dobio ovakvu ili onakvu podršku".

"Ja donosim odluke za koje smatram da su korisne za ove ljude i za ovu državu jer sam na takvome mjestu na kojemu odgovaram kako će funkcionirati država. Nekada moje odluke budu 'dočekane na nož', a onda se na kraju vidi da je tako trebalo napraviti. Tako se i sada pokazalo", rekao je Mesić, napomenuvši da se uvijek može napraviti bolje, te da sada ne treba stvari dramatizirati jer sporazum može biti pravovaljan samo ako ga ratificira Hrvatski sabor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙