FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HMI na Interliberu s nakladništvom izvandomovinske Hrvatske

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Zamjenik ravnatelja Hrvatske maticeiseljenika (HMI) Domagoj Ante Petrić istaknuo je kako na ovogodišnjemInterliberu 1400 knjiga i oko 250 tiskovina predstavlja nakladništvohrvatskoga iseljeništva, autohtonih hrvatskih manjina u susjednimzemljama i Hrvata iz BiH.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika (HMI) Domagoj Ante Petrić istaknuo je kako na ovogodišnjem Interliberu 1400 knjiga i oko 250 tiskovina predstavlja nakladništvo hrvatskoga iseljeništva, autohtonih hrvatskih manjina u susjednim zemljama i Hrvata iz BiH.

Petrić, koji je i voditelj projekta "Hrvatska knjiga izvan Hrvatske i duhovna integracija hrvatskoga naroda", rekao je u izjavi za Hinu kako su "velik napor uložili da hrvatski narod u BiH bude snažno zastupljen". Dodao je kako to posebno zaslužuju intelektualci koji zadnjim silama pokušavaju očuvati hrvatski jezik i kulturu tamošnjih Hrvata.

Petrić je napomenuo kako su na izložbi posvetili pozornost i nakladničkim pothvatima Hrvata u Crnoj Gori i Vojvodini.

Na izložbenom prostoru HMI-a u 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma može se razgledati razgranana djelatnost nakladničkih pothvata koje je ostvarivao hrvatski narod izvan Domovine.

Petrić je podsjetio kako će se u petak, na Dan Hrvatske matice iseljenika, na Zagrebačkom velesajmu održati okrugli stol "Hrvatska knjiga izvan Hrvatske - iskustva, današnje stanje i perspektive", na kojem će sudjelovati književni i kulturni djelatnici Hrvoje Hitrec, Ante Sekulić, Vinko Grubišić, Stjepan Šulek, Vladimir Stanković, Stjepan Blažetina i Ante Lučić.

Popodne će se također održati tematska tribina o duhovnoj integraciji hrvatskoga naroda, napomenuo je Petrić, dodavši kako će na njoj, među ostalim, sudjelovati vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, Ivona Dončević, Mile Pešorda, Tomislav Žigmanov i Vlado Šakić.

U prigodi ovogodišnje izložbe HMI je objavio katalog "Hrvatske knjige izvan Hrvatske - dva svijeta" koji je uredila Željka Lovrenčić.

Izložbu su uz stručnu pomoć književnika Mile Maslaća i Mile Pešorde postavile Željka Lovrenčić i Vesna Kukavica.

HMI je postavio svoju izložbu na ovogodišnjem 28. međunarodnom sajmu knjiga Interliber 2005. pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙