FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: 40. obljetnica "Linđa"

DUBROVNIK, 21. studenog 2005. (Hina) - U povodu proslave 40-obljetnicedjelovanja danas su članovi Folklornog ansambla "Linđa" u Dubrovnikuodržali konferenciju za novinare, na kojoj su govorili o radu ansamblai programu proslave.
DUBROVNIK, 21. studenog 2005. (Hina) - U povodu proslave 40-obljetnice djelovanja danas su članovi Folklornog ansambla "Linđa" u Dubrovniku održali konferenciju za novinare, na kojoj su govorili o radu ansambla i programu proslave.

Folklorni ansambl "Linđo", osnovan 1964. kao folklorna sekcija dubrovačke Pedagoške gimnazije, već je 1965. postao Folklorni ansambl, koji i danas vodi tadašnji umjetnički ravnatelj Sulejman Muratović.

U tijeku 40 godina "Linđo" je održao oko 3500 koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a gledalo ih je oko dva milijuna posjetitelja. Održali su oko 200 turneja, a 260 puta su nastupili na Dubrovačkim ljetnim igrama. U ansamblu je sudjelovalo oko tri tisuće mladih Dubrovčana, a danas ima sto do tristo stalnih članova.

U sklopu proslave 40. obljetnice djelovanja 2. prosinca u športskoj dvorani u Dubrovniku održat će se svečani koncert svih naraštaja "Linđa", a 3. prosinca u Kazalištu "Marina Držića" svečana sjednica, uz dodjelu priznanja.

Taj će se dan održati i revija modnih kreacija koje se temelje na "Linđovu" fundusu pod nazivom "Tradicijsko i novo". U sklopu proslave 40. obljetnice "Linđo" će prirediti dobrotvorni koncert u Krapini, a u veljači iduće godine odlaze na turneju u SAD.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙