FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanović: Haški tribunal ima s dvostruka mjerila

PRIŠTINA,30. studenog (Hina) - Politički čelnik kosovskih Srba OliverIvanović izjavio je u srijedu, komentirajući oslobađajuće presudeFatmiru Limaju i Isaku Musliuu, da Haški sud ima dvostruka mjerila -jedan prema Srbima, a drugi prema svima ostalima.
PRIŠTINA,30. studenog (Hina) - Politički čelnik kosovskih Srba Oliver Ivanović izjavio je u srijedu, komentirajući oslobađajuće presude Fatmiru Limaju i Isaku Musliuu, da Haški sud ima dvostruka mjerila - jedan prema Srbima, a drugi prema svima ostalima.

"Obojica su bila optužena za teška kaznena djela, po osobnoj i zapovjednoj odgovornosti. Ako to nije bilo dovoljno, postavlja se pitanje hoće li zapovjedna odgovornost biti primjenjena na ikojeg Albanca i tko je onda odgovoran za protjerivanje 200.000 Srba, za tisuću ubijenih i još toliko otetih i nestalih, i svu uništenu imovinu", izjavio je Ivanović.

Haški sud (ICTY) je u srijedu je zbog nedostatka dokaza oslobodio lokalne zapovjednike Oslobodlačke vojske Kosova (OVK) Fatmira Limaja i Isaka Musliua odgovornosti za mučenje i ubojstva zatočenika u logoru OVK-a Lapušnik u ljeto 1993., dok je logorskog čuvara Haradina Balju za ista djela proglasio krivim i osudio na 13 godina zatvora.

Oslobađajuća presuda Limaju i Musliuu, koja je burno proslavljena diljem Kosova, "neizravna je poruka Albancima da su 1999. i 2004. godine radili dobre stvari", rekao je Ivanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙