FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polemični tonovi između Rupela i Drnovšeka

LJUBLJANA,15. studenoga 2005.(Hina) - Polemični tonovi izmeđuslovenskog Ministarstva vanjskih poslova i ureda predsjednikarepublike Janeza Drnovšeka, zbog neusklađenog predsjednikova nastupa opitanjima kao što su Kosovo i otvorena pitanja s Hrvatskom,nastavljaju se nakon priopćenja za javnost u kojemu je Rupelovoministarstvo navelo da su Drnovšekove inicijative privatne i da nisuusklađene s vladom i ministarstvom.
LJUBLJANA,15. studenoga 2005.(Hina) - Polemični tonovi između slovenskog Ministarstva vanjskih poslova i ureda predsjednika republike Janeza Drnovšeka, zbog neusklađenog predsjednikova nastupa o pitanjima kao što su Kosovo i otvorena pitanja s Hrvatskom, nastavljaju se nakon priopćenja za javnost u kojemu je Rupelovo ministarstvo navelo da su Drnovšekove inicijative privatne i da nisu usklađene s vladom i ministarstvom.

Ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u utorak za RTV Slovenija da je protiv toga da se u vanjskoj politici nastupa "na više kolosijeka" i da kad je riječ o vanjskoj politici svi predstavnici države moraju nastupati s istim stajalištima.

"Želimo suradnju i usklađenost", rekao je Rupel. Rupel je Drnovšeku savjetovao da "prvo ide u Beograd, a onda na Kosovo jer bez Beograda nema rješenja za Kosovo".

Rupelu je odgovorio nekadašnji ministar vanjskih poslova, a sada savjetnik u Drnovšekovu uredu Ivo Vajgl koji reakcije Rupela i njegova ministarstva ocjenjuje neuobičajenim u međunarodnoj praksi.

"Izjava da predsjednik države Drnovšek solira potpuno je originalna jer toga nema nigdje u svijetu. Koordinacija u vanjskoj politici je potrebna, ali to ne znači da to isključuje inicijative predsjednika republike. Toga nema nigdje u svijetu, pa ne može biti niti u Sloveniji", rekao je Vajgl za Slovenski radio u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙