FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dr. Mislav Kukoč novi je predsjednik Hrvatskog filozofskog društva

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Godišnjom skupštinom Hrvatskogfilozofskog društva, na kojoj je za novog predsjednika jednoglasnoizabran dr. Mislav Kukoč, večeras je završen dvodnevni simpozij"Filozofija i pluralizam", održan u organizaciji tog Društva.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Godišnjom skupštinom Hrvatskog filozofskog društva, na kojoj je za novog predsjednika jednoglasno izabran dr. Mislav Kukoč, večeras je završen dvodnevni simpozij "Filozofija i pluralizam", održan u organizaciji tog Društva.

Novoizabrani predsjednik dr. Mislav Kukoč radi u splitskoj centrali Instituta "Ivo Pilar", bavi se socijalnom filozofijom i autor je nekoliko knjiga i niza znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovao je na trideset devet međunarodnih i trideset jednom domaćem znanstvenom skupu. Član je jedne međunarodne i četiriju domaćih znanstvenih udruga.

Na skupštini je riječi bilo o aktivnostima Društva u protekloj godini, a donesena je odluka o osnivanju referalnog centra za bio-etiku u jugoistočnoj Evropi, koji bi trebao prikupljati literaturu i građu o toj problematici namijenjenu istraživačima i za obrazovne svrhe.

Na skupštini je Ante Čović izabran za novog glavnog urednika "Filozofskih istraživanja", časopisa duge tradicije koji izlazi već 25 godina.

HDF će proslaviti 50 godina djelovanja 2007. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙