FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo prostorni plan

SPLIT, 30. studenoga 2005.(Hina) - Splitsko Gradsko vijeće na današnjojje sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog odluke o donošenju novogaprostornog plana uređenja grada Splita.
SPLIT, 30. studenoga 2005.(Hina) - Splitsko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog odluke o donošenju novoga prostornog plana uređenja grada Splita.

Oporbeni vijećnici, ali i oni s Liste Velog mista, koja zajedno s HDZ-om obnaša vlast u gradu, uložili su niz primjedaba na nedorečenost prostornoga plana, no prihvatili su ga jer je, kako je istaknuto u raspravi, presudan za razvoj grada u idućih deset godina.

Na novi se prostorni plan čekalo punih 30 godina, a on omogućuje ne samo ulaganja u infrastrukturne, stambene, turističke, športske i ine sadržaje nego i legalizaciju oko tisuću objekata, uglavnom obiteljskih kuća, sagrađenih bez građevnih dozvola u gradskim područjima Neslanovcu, Ravnim Njivama, Brdima, Sirobuji, osim ako nisu na trasi ceste ili na pomorskom dobru.

Legalizacija kuća na južnoj strani gradskog odlagališta otpada na Karepovcu morat će, pak, pričekati uređenje odlagališta.

U prostorni plan nije uvršten kompleks vojarne Lora jer je, kako je na zahtjev SDP-ova vijećnika Veljana Radojkovića obrazložio član Poglavarstva za urbanizam Branko Poljanić, još u vlasništvu Ministarstva obrane.

Predsjednik Vijeća Željko Jerkov poručio je kako jamči da će Lora biti gradska, na što se, podsjetio je, njegova Lista Velog mista i obvezala još u predizbornoj kampanji.

Novi prostorni plan predviđa i zatvaranje dvaju kamenoloma na gradskom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙