FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članovi Savjeta za prostorno uređenje u Karlovcu

KARLOVAC, 16. studenog 2005. (Hina) - Savjet za prostorno uređenje kaoVladino tijelo načelno podupire sve urbanističke planove razvojaKarlovca, Duge Rese i Ozlja, a koje će od njih preporučiti Vladi ovisio stručnoj argumentaciji planskih dokumenata tih jedinica lokalnesamouprave, koja se tek očekuje, rekao je danas u Karlovcu predsjednikSavjeta Jerko Rošin.
KARLOVAC, 16. studenog 2005. (Hina) - Savjet za prostorno uređenje kao Vladino tijelo načelno podupire sve urbanističke planove razvoja Karlovca, Duge Rese i Ozlja, a koje će od njih preporučiti Vladi ovisi o stručnoj argumentaciji planskih dokumenata tih jedinica lokalne samouprave, koja se tek očekuje, rekao je danas u Karlovcu predsjednik Savjeta Jerko Rošin.

Članovi Savjeta došli su u Karlovac zbog moguće prenamjene trošne vojarnice na Trgu Josipa bana Jelačića u zgradu POS-a te kako bi obišli ŠRC "Koranu" na kojem je planirana gradnja bazena.

U Dugoj je Resi bilo govora o obnovi industrijskog naselja Kasara i Pamučne industrije, a u Ozlju o novoj poduzetničkoj zoni, obnovi Starog grada i neiskorištenim mogućnostima golf igrališta u Dolini kardinala.

Zna se da je Karlovac bio vojni i industrijski grad, no zna li se točno što je sada i kako će se razvijati ubuduće, pitao je član Savjeta Stjepo Butijer, ustvrdivši da je gospodarski razvoj "preduvjet za razvoj drugih sadržaja".

Karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić na to je odgovorio da Županija ima Regionalni operativni plan razvoja do 2012. i to "po pravilima EU-a" te da je karlovačka prostorno-planska dokumentacija na zavidnoj razini od osnutka grada do danas. To potvrđuje i podatak da je bespravne gradnje neusporedivo manje nego u drugim mjestima, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙