FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "Brodosplitu" kršten tanker "Stena Paris"

SPLIT,18. studenog 2005.(Hina) - U splitskom brodogradilištu danas jeodržana svečanost krštenja tankera za prijevoz nafte i naftnihprerađevina koji "Brodosplit" gradi za švedsku kompaniju "Stena".
SPLIT,18. studenog 2005.(Hina) - U splitskom brodogradilištu danas je održana svečanost krštenja tankera za prijevoz nafte i naftnih prerađevina koji "Brodosplit" gradi za švedsku kompaniju "Stena".

Novogradnja 441, prvi iz serije šest jednakih tankera, nosit će ime "Stena Paris", a vrijednost ugovora sa švedskim brodarom iznosi 35,3 milijuna dolara.

"Stena Paris" dug je 183, a širok 40 metara. Nosivost mu je 65.500 tona s volumenom tankova od 70 tisuća prostornih metara, a postizat će najveću brzinu od 14,5 čvorova.

Po veličini i konstrukciji ti tankeri se svrstavaju u izvanserijska plovila, budući da im je oplata pojačana radi plovidbe sjevernim morima opasnim zbog ledenih santi, odnosno u Baltičkom moru i Atlantiku zbog prijevoza nafte u SAD.

Švedani su posao povjerili "Brodosplitu" zbog njegova velika iskustva i tradicije u gradnji najsloženijih projekata, istaknuli su predstavnici "Stene".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙