FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sony Ericsson u Hrvatskoj povećao prodaju 50 posto

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Tvrtka Sony Ericsson u devet jemjeseci ove godine u Hrvatskoj zabilježila porast prodaje za oko 50posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a s tržišnim udjelom od oko24 posto na hrvatskom je tržištu zadržala drugo mjesto međuproizvođačima mobilnih telefona i prateće opreme.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Tvrtka Sony Ericsson u devet je mjeseci ove godine u Hrvatskoj zabilježila porast prodaje za oko 50 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a s tržišnim udjelom od oko 24 posto na hrvatskom je tržištu zadržala drugo mjesto među proizvođačima mobilnih telefona i prateće opreme.

Kazala je to na današnjoj konferenciji za novinare direktorica hrvatske podružnice Sony Ericssona Sanja Rodinis, naglasivši da do kraja ove godine očekuje premašivanje porasta prodaje od 50 posto.

Iako nije kazala koliko je mobilnih uređaja Sony Ericssona prodano u Hrvatskoj tijekom ove godine, navela je da će se, po neslužbenim procjenama, do kraja ove godine u Hrvatskoj ukupno prodati oko 1,34 milijuna mobitela, ponovivši da je njihov udjel oko 24 posto.

Iznijela je i globalne podatke Sony Ericsson za treće ovogodišnje tromjesečje po kojima je u svijetu prodano 13,8 milijuna njihovih mobilnih uređaja, što je 30 posto više nego u istom tromjesečju prošle godine. Ukupno je od prodaje ostvareno 2,05 milijardi eura ili 23 posto više, dok je neto dobit iznosila 104 milijuna eura ili 15,5 posto više.

Iz hrvatskog ureda Sony Ericsson osim Hrvatske pokrivaju i tržište Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije te Albanije.

Na današnjoj konferenciji predstavljeni su i novi mobilni telefoni te prateća oprema toga proizvođača koja će se na hrvatskom tržištu naći do kraja ove odnosno početkom iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙