FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens predstavio HSDPA protokol

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Telekomunikacijska i informatičkatvrtka Siemens Hrvatska, koja obilježava 10. godišnjicu rada Siemensana telekomunikacijskim sustavima u Hrvatskoj, na sajma INFO naZagrebačkom velesajmu predstavila je danas HSDPA protokol za brzprijenos podataka.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Telekomunikacijska i informatička tvrtka Siemens Hrvatska, koja obilježava 10. godišnjicu rada Siemensa na telekomunikacijskim sustavima u Hrvatskoj, na sajma INFO na Zagrebačkom velesajmu predstavila je danas HSDPA protokol za brz prijenos podataka.

Protokol za brz prijenos podataka zvan High Speed Downlink Packet Access - HSDPA sljedeći je korak u evoluciji 3G tehnologije koji omogućava do deset puta brži prijenos podataka od UMTS tehnologije i usporedivo je brz kao prijenos DSL tehnologijom u fiksnim mrežama.

Nakon svjetske premijere na 3GSM kongresu u Cannesu u veljači ove godine, to je bila prva demonstracija uživo prijenosa podataka putem HSDPA mreže na hrvatskom tržištu.

Kao prednosti tog protokola direktorica prodaje u Siemensovu Sektoru telekomunikacija Nives Sandri navela je velike brzine prijenosa podataka, visok standard sigurnosti prijenosa i veću mobilnost od svih dosadašnjih standarda na tržištu.

Poslovnim korisnicima HSDPA protokol, zbog velike sigurnosti, otvara novo područje interaktivnih usluga, a mnoge od tih usluga zanimljive su malim, srednjim i velikim tvrtkama koje su glavna ciljna skupina mobilnih operatera pružatelja HSDPA, rekla je Sandri.

Dodala je da taj protokol povećava prinose mobilnih operatera po korisniku za 30 eura mjesečno, a prema Siemensovim izračunima, operateri mogu ostvariti uštedu u troškovima radio prijenosa do 80 posto, te uz pomoć HSDPA tehnologije mogu podići svoje trenutne kapacitete dva do tri puta.

U nizu Siemensovih testova ostvarene su uštede u vremenu u odnosu na UMTS od 33 posto u prijenosu slike niske rezolucije, 62 posto u prijenosu slike visoke rezolucije, te 81 posto u prijenosu PowerPoint prezentacije ili video isječka veličine tri megabajta, kazala je.

Siemens Hrvatska je na današnjoj konferenciji za novinare obilježio i 10. godišnjicu rada na telekomunikacijskim sustavima u Hrvatskoj.

Na temelju ugovora koji je tadašnji Siemens d.o.o. potpisao s Hrvatskim poštama i telekomunikacijama 1994. tvrtka je 1995. pustila u rad prvu GSM mrežu u Hrvatskoj.

Siemens je sudjelovao i na pokretanju druge GSM mreže u Hrvatskoj isporučivši VIPnetu 1999. mobilnu telefonsku centralu, te drugim isporukama sudjelovao u snažnom rastu telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj.

U ožujku ove godine Siemens d.d. je potpisao i prvi ugovor za 3G/UMTS na hrvatskom tržištu s T-Mobileom Hrvatska.

Ukupan broj zaposlenih Siemensu d.d. je 1.300 radnika, pri čemu u Sektoru za telekomunikacije danas radi 150 djelatnika, a u Sektoru za razvoj programa i sustava 700 programera.

(Hina) xnzla yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙