FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U fiksnoj mreži Optima Telekoma trenutno 17,5 tisuća korisnika

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom godinu dananakon dobivanja dozvole za djelatnost fiksnog operatera te nešto višeod pet mjeseci komercijalnog rada u svojoj mreži ima 17,5 tisućakorisnika, od kojih je više od 15,5 tisuća privatnih i 1.770poslovnih, koji razgovaraju 5 milijuna minuta mjesečno, rečeno je nadanašnjoj konferenciji za novinare u Optimi.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom godinu dana nakon dobivanja dozvole za djelatnost fiksnog operatera te nešto više od pet mjeseci komercijalnog rada u svojoj mreži ima 17,5 tisuća korisnika, od kojih je više od 15,5 tisuća privatnih i 1.770 poslovnih, koji razgovaraju 5 milijuna minuta mjesečno, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Optimi.

S takvim rezultatima u Optimi su, po riječima predsjednika Uprave Rolanda Žuvanića, zadovoljni, tim više što su u zadnja tri mjeseca počeli bilježiti prosječni i do 84 postotni porast broja korisnika.

Iako je broj njihovih korisnika tek nešto oko 1 posto onih koliko ima T-HT u fiksnoj telefoniji Žuvanić smatra da su postigli napredak, pogotovo što su krenuli početkom ovog ljeta, za vrijeme godišnjih odmora.

Korisnici su im, kako je pokazalo njihovo vlastito istraživanje, u većini (njih više od 80 posto) zadovoljni kvalitetom usluga i mreže, a 90 posto ih je kazalo da su im se prelaskom u Optimu smanjili telefonski računi.

Sve to pokazuje da je Optima na dobrom putu te da je do kraja 2006. realno očekivati da će imati 100 tisuća korisnika i steći tržišni udjel u fiksnoj telefoniji od 20 do 25 posto, ustvrdio je Žuvanić. Tvrtka trenutno zapošljava 205 djelatnika.

Naglasio je i da je Optima do sada u tehnologiju, kadrove i pokretanje mreže uložila oko 25 milijuna eura, a sada su u fazi novih ulaganja, što će sve ukupno u 2006. prijeći 50 milijuna eura.

Većinu će ulaganja usmjeriti u nastavak izgradnje vlastite mreže i uvođenje novih tehnologija, poput WiMAX-a (bežićna fiksna telefonija), ADSL-a 2+ (kojeg su već uveli u industrijsku zonu Đuro Đaković u Slavonskom Brodu) i drugo.

Nastavit će i aktivnosti u smjeru stvaranja regulatornog okvira za dalju liberalizaciju hrvatskog telekom tržišta, pri čemu im je najvažnije postići da korisnici imaju jedan račun za fiksnu telefoniju, a ne dva kao sada, od kojih je jedan T-HT-ov za pretplatu.

Žele se izboriti, u čemu se nadaju i pomoći Agencije za telekomunikacije, i za mogućnost promjene operatera u Hrvatskoj jednim telefonskim pozivom, a ne kao sada uz čitav niz administrativnih i drugih prepreka.

Rad Agencije u zadnjih godinu dana u Optimi ocjenjuju zadovoljavajućim, kažu da je puno učinila za liberalizaciju te se nadaju da će i ono što još nije najbolje riješeno za korisnike uskoro regulirati.

Pritom je Žuvanić istaknuo cijenu prelaska korisnika iz mreže T-HT-a u mrežu Optime, za što Optima T-HT-u mora platiti 75 kuna po korisniku. Tu cijenu drži previskom pa se nada kako će regulator (Agencija) to uskoro riješiti.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙