FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atlantska plovidba: 2005. do sada najuspješnija

DUBROVNIK, 30. studenog 2005. (Hina) - Za dubrovačko brodarsko poduzećeAtlantska plovidba 2005. je do sada najuspješnija godina, u kojoj seočekuje dobit od 75 milijuna američkih dolara, pri čemu u taj iznosulaze i sredstva od prodaje brodova, a iz samog poslovanja očekuje sedobit od 24 milijuna dolara.
DUBROVNIK, 30. studenog 2005. (Hina) - Za dubrovačko brodarsko poduzeće Atlantska plovidba 2005. je do sada najuspješnija godina, u kojoj se očekuje dobit od 75 milijuna američkih dolara, pri čemu u taj iznos ulaze i sredstva od prodaje brodova, a iz samog poslovanja očekuje se dobit od 24 milijuna dolara.

Istaknuo je to predsjednik Uprave Atlanske plovidbe Ante Jerković na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u povodu obilježavanja 50. obljetnice poslovanja te tvrtke.

Jerković kazao je kako je proteklih godina Atlantska plovidba učinila važan iskorak i u obnovi flote i to ponajprije zahvaljujući povoljnim vozarinama.

Tako je ugovorena gradnja novih brodova u Kini, Vijetnamu i u Brodogradilištu Kraljevica, a kupljeno je i nekoliko polovnih brodova.

Brodovi Atlantske plovidbe imaju do sada najveću tonažu, ukupno 780 tisuća tona, čime je Atlantska plovidba na drugom mjestu među hrvatskim brodarima iza Tankerske plovidbe.

Atlantska plovidba u ovom trenutku u brodove investira više od 300 milijuna američkih dolara, naglasio je Jerković.

Dubrovački brodar u službama na kopnu sada ima 70 zaposlenih koji opslužuju isto toliko brodova, prosječna plaća na kopnu iznosi 7,5 tisuća kuna, a na brodovima je ukrcano 320 pomoraca i još toliko ih je u pripremi za ukrcaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙