FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska Vlada u današnjem je priopćenju demantirala izjavu predstavnika sindikalnih središnjica Vilima Ribića koji je jučer ustvrdio da su sindikalni predstavnici napustili sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća zbog kašnjenja predstavnika Vlade, a o čemu sindikalci prethodno nisu bili obaviješteni niti su zamoljeni da pričekaju. Vlada napominje da je potpuno netočno da se nitko iz Vlade nije pojavio u zakazano vrijeme na jučerašnjoj sjednici GSV-a. Ističe da su na njoj bili ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, te predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstva pravosuđa, a članovi GSV-a su bili upoznati da će potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar financija Ivan Šuker doći s malim zakašnjenjem zbog drugih obveza.

DUBROVNIK - U organizaciji Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u Dubrovniku je danas predstavljena Predpristupna pomorska strategija Republike Hrvatske, s posebnim osvrtom na zaštitu Jadrana. Predstavljanju su nazočili brojni pomorski stručnjaci jadranskih država - Italije, Malte, Slovenije, Srbije i Crne Gore - predstavnici Europske komisije, međunarodnih tijela za područje pomorstva, pomorskoga gospodarstva te hrvatski znanstvenici. Govoreći o gospodarskim obilježjima Strategije, državni tajnik za more Branko Bačić je istaknuo kako ona polazi od raščlamba dosadašnjih dostignuća u hrvatskom pomorstvu, sadašnjega stanja i promišljanja budućeg položaja hrvatskoga pomorstva. Govoreći o brodarstvu, Bačić je najavio nastavak poticanja gradnje brodova za hrvatske brodare u domaćim brodogradilištima, obnovu "Jadrolinijine" flote i ribarskog brodovlja, za što je već ugovorena izgradnja 26 novih i modernizacija sedam brodova, te poticanje gradnje izletničke flote.

ZAGREB - Jedan od svjetski poznatih stručnjaka genetičar Miroslav Radman, voditelj Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu, izabran je za vodećega hrvatskog intelektualca danas u anonimnoj anketi "Jutarnjeg lista" provedenoj među čelnicima poznatih hrvatskih kulturnih ustanova. "Uvjerljivo prvo mjesto Miroslava Radmana nije iznenađenje", piše današnji "Jutarnji list", napominjući kako je anketa demantirala uvjerenje kako u tranzicijskim društvima središnju ulogu imaju umjetnici i pisci. Izbor germanista Viktora Žmegača za drugoga vodećeg hrvatskog intelektualca danas taj list smatra iznenađenjem, jer ugledni profesor vrlo rijetko nastupa javno. Treće mjesto dijele povjesničar Ivo Banac, književnik Predrag Matvejević i povjesničar umjetnosti i književnik Igor Zidić.

ŠIBENIK - Od 1. prosinca Šibenik će i Dalmacija prvi put u povijesti dobiti umjetno klizalište na ledu koje će biti smješteno u gradskom predjelu Ražinama kod prodajnog centra trgovačkog poduzeća "Jolly", doznaje se danas iz tog poduzeća. Po riječima Krešimira Grubića, direktora marketinga, do 17. siječnja iduće godine za građanstvo će biti postavljen šator s montažnim ledenim klizalištem veličine 20 puta 15 metara, koje će moći istodobno primiti do 80 klizača. "Jolly" je uložio u taj projekt gotovo 500 tisuća kuna, a cijena klizanja bit će 15 do 20 kuna za 45 minuta klizanja, što uključuje i unajmljivanje klizaljka.

OSIJEK - Na osječkom je gradskom području u prvih devet mjeseci ove godine prijavljeno 1612 kažnjivih djela ili za 23,5 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, kad ih je prijavljeno 2108. Po podacima osječko-baranjske Policijske uprave od 1612 kažnjivih djela počinitelji su uhvaćeni u djelu u 254 slučaja, u 361 slučaju počinitelj je bio poznat u trenutku počinjenja, od 997 kažnjivih djela nepoznatih počinitelja naknadno ih je otkriveno 586 ili 58,5 posto, što je za 3,4 posto manje nego u istom razdoblju 2004. Počinjeno je 21,2 posto manje kažnjivih djela općeg kriminala, smanjen je broj ubojstava (s osam prošle na samo jedno ove godine), ali se za 108,3 posto povećao broj razbojništava, odnosno s 12 prošle na 25 u 9-mjesečnu razdoblju ove godine.

ZAGREB/BJELOVAR - Zaposlenica sportske kladionice "Super sport" u Bjelovaru osumnjičena je da je uz pomoć još jedne osobe u subotu uzela metalni sef s novcem, a potom ciglom razbila izlog nastojeći prikazati da je u kladionicu provaljeno, izvijestila je danas Policijska uprav bjelovarsko-bilogorska. Osumnjičena 28-godišnjakinja i njezin godinu dana mlađi partner provalu su lažirali u subotu, 19. studenoga. Na kraju radnog vremena, oko 20 sati, iznijeli su metalni sef s 30-tak tisuća kuna, zatvorili kladionicu, ciglom razbili izlog te pobjegli. Ukradeni novac zakopali su u blizini obiteljske kuće u Bjelovaru, a metalni sef bacili u rijeku Dravu kod mjesta Botovo kraj Koprivnice. Žena je kazneno prijavljena za pronevjeru, a 27-godišnjak da joj je u tome pomogao. Nakon saslušanja kod istražnog suca bjelovarskog Županijskog suda pušteni su da se brani sa slobode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙