FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atlantska plovidba kupila četiri rabljena broda

DUBROVNIK, , 14. studenog 2005. (Hina) - Dubrovačka brodarska tvrtkaAtlantska plovidba kupila je od njemačke tvrtke SAL četiri rabljenabroda za prijevoz teških i specijalnih tereta za ukupno 66 milijunadolara, priopćeno je iz Atlantske plovidbe.
DUBROVNIK, , 14. studenog 2005. (Hina) - Dubrovačka brodarska tvrtka Atlantska plovidba kupila je od njemačke tvrtke SAL četiri rabljena broda za prijevoz teških i specijalnih tereta za ukupno 66 milijuna dolara, priopćeno je iz Atlantske plovidbe.

Riječ je o brodovima nosivosti 7.380 tona, 107,4 metra duljine i 19,6 metara širine, od kojih su dva stara devet, a dva deset godina. Svaki je opremljen sa po dvije dizalice od 250 tona, a od gradnje do prodaje koristio ih je samo jedan vlasnik.

Isporuka prvog broda "Atlant Frauke" bit će krajem studenoga, a drugoga "Atlant Trina" početkom siječnja 2006. Ostala dva broda "Atlant Svenja" i "Atlant Regina" isporučit će se krajem 2006. godine.

Ovom kupnjom Altantska plovidba je za duže vrijeme obnovila flotu za prijevoz teških i specijalnih tereta pa će ta vrsta prijevoza i nadalje biti dio prijevozničkih usluga Atlantske plovidbe, kaže se u priopćenju.

Prema podacima s web stranice tvrtke, do kupovine 4 broda za teške terete, Atlantska plovidba u službama slobodne plovidbe, obalne plovidbe i teških tereta imala 20 brodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙