FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor razgovarala s književnicom Olgom Carević

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorsusrela se danas s književnicom i znanstvenicom Olgom Carević izahvalila joj na istaknutim stajalištima vezanim za očuvanje ljudskihprava, a u kontekstu nadolazećeg Međunarodnog dana ljudskih prava -10. prosinca, priopćeno je danas iz Vlade.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor susrela se danas s književnicom i znanstvenicom Olgom Carević i zahvalila joj na istaknutim stajalištima vezanim za očuvanje ljudskih prava, a u kontekstu nadolazećeg Međunarodnog dana ljudskih prava - 10. prosinca, priopćeno je danas iz Vlade.

Tom prigodom gospođa Carević je darovala potpredsjednici Kosor svoju nedavno izdanu knjigu "Dodirnimo zvijezdu prijateljstva" i upoznala je s daljnjim planovima u svom književnom i znanstveno-istraživačkom radu.

Potpredsjednica Kosor je istaknula doprinos Olge Carević u boljem razumijevanju među ljudima i izgradnji zajednice s elementima nužnim za svako demokratsko društvo.

Književnica i znanstvenica Olga Carević je 1995. dobila Nagradu grada Zagreba za osobit doprinos međusobnom razumijevanju i mirnom suživotu etničkih zajednica u Hrvatskoj i afirmaciji Hrvatske u inozemstvu te unaprjeđivanju demokratskih vrijednosti i ljudskih prava.

Autorica je knjiga "Srpski rod, hrvatska domovina" i "Glas srca i razuma" te najnovije knjige "Dodirnimo zvijezdu prijateljstva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙