FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Caritasa kod J. Kosor o radu trgovina nedjeljom

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog Caritasaiznijelo je jučer potpredsjednici Vlade i ministrici obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranki Kosor zajedničkostajalište crkvenih organizacija da Zakon o radnom vremenu prodajnihmjesta treba uputiti na usvajanje prema žurnoj proceduri, priopćio jeCaritas.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog Caritasa iznijelo je jučer potpredsjednici Vlade i ministrici obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranki Kosor zajedničko stajalište crkvenih organizacija da Zakon o radnom vremenu prodajnih mjesta treba uputiti na usvajanje prema žurnoj proceduri, priopćio je Caritas.

Izaslanstvo Caritasa na čelu s njegovim predsjednikom, pomoćnim biskupom zagrebačkim Josipom Mrzljakom, još jednom je iznijelo stajalište da rad trgovina nedjeljom treba zabraniti zbog kršenja radničkih i ljudskih prava, zbog potrebe obitelji da barem jednom tjedno bude na okupu, kao i stoga što rad trgovina nedjeljom nije prijeko potreban, kao u nekih drugih javnih službi.

Predstavnici Caritasa podsjetili su i na potporu javnosti te na 300.000 građana koji su potpisali peticiju u znak podrške tome zahtjevu.

Crkvene organizacije načelno podupiru prijedlog zakona koji je ovaj tjedan u ime Sindikata trgovine Hrvatske predložila Hrvatska stranka prava, kaže se u priopćenju.

Izaslanstvo je naglasilo kako se niti novim prijedlogom ne može opravdati rad trgovina nedjeljom za vrijeme turističke sezone i u mjesecu prosincu, jer su gospodarski razlozi za to nejasni. Pritom je naveden primjer Beča koji ima gotovo dvostruko više turista nego cijela Hrvatska, a nedjeljom trgovine ipak ne rade.

Izaslanstvo Caritasa izvijestilo je Jadranku Kosor da sredstvima koja je Vlada darovala za pomoć žrtvama potresa u Pakistanu, u suradnji s njemačkim Caritasom, nabavlja i dostavlja u Pakistan šatore, pokrivače i druge proizvode nužne stradalom stanovništvu.

Također su je izvijestili o tradicionalnoj božićnoj akciji "Za 1.000 radosti", u kojoj će se treću godinu zaredom prikupljati pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙