FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranka Kosor posjetila zajednicu Cenacolo u Vrbovcu

VRBOVEC, 15. studenog 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade ipredsjednica Vladina Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe drogaJadranka Kosor posjetila je danas, u povodu obilježavanja početkaMjeseca borbe protiv ovisnosti, Zajednicu Cenacolo u kući "SvetogVinka" u Lovrečina-Gradu pokraj Vrbovca.
VRBOVEC, 15. studenog 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i predsjednica Vladina Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu obilježavanja početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Zajednicu Cenacolo u kući "Svetog Vinka" u Lovrečina-Gradu pokraj Vrbovca.

Udruga San Lorenzo - Zajednica Cenacolo kršćanska je zajednica koja pomaže u ozdravljenju ovisnika, a u vrbovečkoj bratovštini "Svetog Vinka", osnovanoj 1999., boravi oko devedeset mladića, uglavnom ovisnika o drogama.

Voditelj kuće Nikša Lulić u razgovoru s ministricom Kosor iznio je život i rad Zajednice.

Podsjetivši kako su u Hrvatskoj registrirana 20.162 ovisnika o drogama, potpredsjednica Kosor najavila je novi Nacionalni program suzbijanja zlouporabe droga te akcijski plan za iduće tri godine. Istaknula je da je potrebno i dalje podizati razinu prevencije ovisnosti i edukacije, posebno mladih.

Nazočnim članovima Zajednice zaželjela je brzo ozdravljenje, a zatim je obišla njihove radionice - pekarnicu, staju za uzgoj krava, pogon za proizvodnju sira, glazbenu radionicu i tiskaru.

"U Zajednici je radno ozračje koje govori da će ovi mladi ljudi, koji su u životu posrnuli, uspjeti u svojoj nakani", kazala je nakon posjeta Zajednici Cenacolo u Vrbovcu Jadranka Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙