FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri tvrtke predstavile prve rezultate projekta društvene odgovornosti

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Tvrtke Sipro, PPM, Lura i KIOpredstavile su danas prve rezultate na promociji društveneodgovornosti postignute tijekom prvih nekoliko mjeseci provedbeprojekta Razvitak društvene odgovornosti, izvijestili su danas izHrvatskog centra za čistiju proizvodnju, koji i provodi projekt.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Tvrtke Sipro, PPM, Lura i KIO predstavile su danas prve rezultate na promociji društvene odgovornosti postignute tijekom prvih nekoliko mjeseci provedbe projekta Razvitak društvene odgovornosti, izvijestili su danas iz Hrvatskog centra za čistiju proizvodnju, koji i provodi projekt.

Projekt je, kako bi potaknuli hrvatske tvrtke, posebno male i srednje, da započnu s uvođenjem prakse društvene odgovornosti, započelo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s Organizacijom ujedinjenih naroda za industrijski razvitak (UNIDO) te u suradnji s ministarstvima zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i vanjskih poslova.

Uz radionicu na kojoj su četiri tvrtke predstavile prve rezultate, na današnjem je skupu Hrvatska gospodarska komora predstavila Kodeks etike u poslovanju, te su i tvrtke sudionice iskazale svoj interes za njegovo potpisivanje.

Cilj projekta, kako ističu iz Centra za čistiju proizvodnju, je pomoći tvrtkama sudionicama pri uvođenju metodologije koja se zasniva na trobilančnom pristupu, a primjenjuje se na tri glavna područja: produktivnost (efikasnija i sistematska organizacija radnog mjesta, te veća produktivnost samog proizvodnog procesa), društveno područje (radni uvjeti, zaposlenici, zdravstvena zaštita kao i sigurnost na radu) i zaštita okoliša (racionalnije korištenje sirovina i energije te smanjenje količina otpada i emisija u okoliš, primjenom čistije proizvodnje).

Poboljšanja u sva tri područja kroz edukaciju, konzultacije, stručnu pomoć i podršku nastoje postići i četiri tvrtke koje sudjeluju u projektu - Sipro, PPM, Lura i KIO.

Tim je tvrtkama, kao dio podrške i razmjene iskustava, svoja postignuća u području sigurnosti i zaštite na radu prenijela tvrtka Holcim Hrvatska.

Četiri navedene tvrtke nastavit će daljnje aktivnosti na projektu, a završni rezultati i iskustva bit će predstavljeni na regionalnoj konferenciji koja će se održati početkom sljedeće godine.

U EU sve više raste važnost načela društvene odgovornosti gospodarstva kao integralni dio opredjeljenja EU za održivi razvoj. Takvo opredjeljenje odražava se i u činjenici da je upravo 2005. godina proglašena godinom društvene odgovornosti u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙