FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochet na trosatnom ispitivanju

SANTIAGO, 14. studenoga 2005. (Hina/AFP) - Čileanski sudac VictorMontiglio u ponedjeljak je tri sata ispitivao bivšega čileanskogadiktatora Augusta Pinocheta kako bi odredio njegovu odgovornost umasakru političkih protivnika 1975., poznatom pod kodnim nazivomOperacija Colombo.
SANTIAGO, 14. studenoga 2005. (Hina/AFP) - Čileanski sudac Victor Montiglio u ponedjeljak je tri sata ispitivao bivšega čileanskoga diktatora Augusta Pinocheta kako bi odredio njegovu odgovornost u masakru političkih protivnika 1975., poznatom pod kodnim nazivom Operacija Colombo.

Sudac, koji istražuje slučaj nestanka 119 pripadnika čileanskog Pokreta revolucionarne ljevice (MIR) 1975. godine, tri je sata saslušavao umirovljenoga generala Pinocheta u njegovoj rezidenciji u istočnom dijelu Santiaga.

To je već treći put u tjedan dana da je 89-godišnji bivši diktator odgovarao na pitanja suca. Prošli tjedan dvaput je ispitivan u vezi s bankovnim računima koje Pinochet i njegova obitelj imaju u inozemstvu i na kojima je najmanje 27 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙