FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel uputila poziv otmičarima

BERLIN, 29. studenog 2005. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka AngelaMerkel izjavila je u utorak u Berlinu da je Njemica koja je nestala uIraku vjerojatno oteta te je pozvala otmičare da odmah puste nju injezina vozača.
BERLIN, 29. studenog 2005. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u utorak u Berlinu da je Njemica koja je nestala u Iraku vjerojatno oteta te je pozvala otmičare da odmah puste nju i njezina vozača.

"Jedna Njemica i njezin vozač su nestali. Na temelju sadašnjeg stanja zaključili da je riječ o otmici. Njemačka vlada najoštrije osuđuje to nedjelo", rekla je Merkel nakon vijeća ministara djelomično posvećenog tom nestanku.

Kancelarka je rekla da je krizna skupina ministarstva vanjskih poslova u kontaktu sa svim organizacijama i službama nadležnim razjasniti sudbinu nestalih.

Njemačke tv-mreže navode da je Njemica Suzanne Osthoff (43) arheolog te da godinama živi u Iraku.

Državna tv ARD je navela da su otmičari uputili ultimatum njihovom uredu u Bagdadu u kojoj preuzimaju odgovornost. U video poruci otmičari traže da Njemačka prekine svaku suradnju s iračkom vladom i prijete ubojstvom dvoje talaca ako u kratkom roku ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙