FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader čestitao novoj njemačkoj kancelarki

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanaderuputio je čestitku Angeli Merkel u povodu preuzimanja dužnostinjemačke kancelarke, priopćio je u utorak Vladin Ured za odnose sjavnošću.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader uputio je čestitku Angeli Merkel u povodu preuzimanja dužnosti njemačke kancelarke, priopćio je u utorak Vladin Ured za odnose s javnošću.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno želim Vam najsrdačnije čestitati na izboru za kancelarku Savezne Republike Njemačke", poručuje Sanader novoj predsjednici njemačke vlade.

Hrvatski premijer u čestitki ističe kako nema nikakve sumnje u to da će se prijateljski odnosi između Hrvatske i Njemačke pod vodstvom Angele Merkel intenzivirati i dalje izgrađivati.

"U ovim nemirnim vremenima u kojima puno naših europskih kolega stoji pred velikim iskušenjima od posebnog je značenja ideju europskog udruživanja provoditi odgovorno i učinkovito. U tome Njemačkoj pripada jako važna uloga", stoji u Sanaderovoj čestitki.

Premijer se u poruci Angeli Merkel prisjeća vremena pod kancelarom Konradom Adenauerom, "koji je zajedno sa svojim europskim prijateljima inicirao i uspješno poveo ideju o udruženoj Europi poslije Drugog svjetskog rata pod teškim društvenopolitičkim uvjetima".

"Prisjećajući se tog vremena siguran sam da će Njemačka pod Vašim vodstvom kao kršćansko-demokratske kancelarke uspješno savladati predstojeće izazove u interesu svojih građana i sveeuropske ideje", kaže Sanader.

"Izgradnja međusobnog povjerenja i zalaganje za mirnu i udruženu Europu je, po mom mišljenju, i dalje temeljni princip koji nas sve povezuje i kojem pripada naša posebna pažnja", navodi se u poruci hrvatskog premijera novoizabranoj njemačkoj kancelarki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙