FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel i Chirac: Bliski odnosi Pariza i Berlina vitalni su za Europu

PARIZ, 23. studenog 2005. (Hina/dpa) - Tijekom prvog posjeta inozemstvuu funkciji njemačke kancelarke, Angela Merkel suglasila se u srijedusa svojim domaćinom, francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, dasu bliski odnosi između Pariza i Berlina od vitalnog značaja zaEuropu.
PARIZ, 23. studenog 2005. (Hina/dpa) - Tijekom prvog posjeta inozemstvu u funkciji njemačke kancelarke, Angela Merkel suglasila se u srijedu sa svojim domaćinom, francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, da su bliski odnosi između Pariza i Berlina od vitalnog značaja za Europu.

Obraćajući se novinarima nakon razgovora sa Chiracom, u sklopu prvog sastanka s predsjednikom jedne države otkad je jučer stupila na novu dužnost, Merkel je izjavila: "Intenzivni odnosi između Francuske i Njemačke nisu značajni samo za obje države, već i za Europu".

Također je istaknula kako njezin posjet Parizu odmah po stupanju na kancelarsku dužnost "nije puki ritual". "Ovdje sam iz vlastitog dubokog uvjerenja", kazala je, iskoristivši prigodu da pozove francuskog predsjednika u posjet Berlinu početkom prosinca.

Chirac je novinarima rekao kako je "vrlo dirnut" činjenicom da je Angela Merkel za svoj prvi službeni posjet odabrala Pariz, nazvavši taj potez "prijateljskom gestom".

Također je kazao kako i on i kancelarka Merkel vjeruju da Europa mora imati "solidnu francusko-njemačku osovinu" da bi dobro funkcionirala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙