FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umirovljenicima na kućne adrese poslane prve obavijesti o povratu duga

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Iz poštanskog ureda u Branimirovojulici danas su umirovljenicima na kućne adrese poslane prve obavijestio povratu duga i obrazac s izjavom kojom se trebaju odlučiti žele liisplatu polovice duga u roku dvije godine ili cijelog iznosa u rokuosam godina, s dvije godine počeka.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Iz poštanskog ureda u Branimirovoj ulici danas su umirovljenicima na kućne adrese poslane prve obavijesti o povratu duga i obrazac s izjavom kojom se trebaju odlučiti žele li isplatu polovice duga u roku dvije godine ili cijelog iznosa u roku osam godina, s dvije godine počeka.

Očekuje se da će prve obavijesti umirovljenici na kućne adrese primiti u četvrtak, 1. prosinca.

Do 12. prosinca, kada je prema zakonu krajnji rok za dostavu, umirovljenicima bi trebalo biti uručeno svih 675.000 obavijesti, među kojima 430.000 umirovljenika koji ostvaruju pravo na povrat duga i trebaju se izjasniti o modelu obeštećenja.

Po riječima voditelja opće dostave u Hrvatskoj pošti Maria Smokovića, u pripremi za slanje je prvih 250.000 pošiljki, među kojima i 10.000 za inozemstvo, a sve bi obavijesti iz pošte trebale biti poslane u roku 4-5 dana.

Po primitku obavijesti, umirovljenicima počinje teći rok od 30 dana za izjašnjavanje o modelu povrata.

Oni će dobiti tri primjerka obrasca izjave, od kojih dva trebaju ispuniti i potpisati te vratiti društvu za upravljanje Umirovljeničkim fondom - HPB-Investu d.o.o., a treći zadržavaju za svoju evidenciju.

Ako se umirovljenik ne očituje u zadanom roku, podrazumijevat će se da se odlučio za isplatu polovice duga u roku dvije godine, na četiri rate.

Odluče li se za tzv. skraćeni rok povrata u dvije godine, prvu od ukupno četiri rate dobit će krajem lipnja iduće godine.

Slanju prvih pošiljki nazočili su predstavnici HPB-Investa te umirovljeničkih udruga.

Saborski zastupnik HSU-a i član Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda Silvano Hrelja izrazio je zadovoljstvo i olakšanje jer je pri kraju posao na kojemu se radilo dvije godine.

Za to se bilo teško izboriti, kao i uvijek kada se novac traži od države, kazao je Hrelja.

HPB-Invest otvorio je i besplatni telefon 0800-8005, na koji umirovljenici od danas mogu javiti svoju adresu za primitak obavijesti ili dobiti neku drugu informaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙