FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravljanje Umirovljeničkim fondom pripalo HPB investu

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Upravni odbor Umirovljeničkogafonda na današnjoj je sjednici upravljanje fondom povjerioInvesticijskom društvu HPB invest d.o.o Hrvatske poštanske banke,objavila je večeras u Dnevniku Hrvatska televizija.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Upravni odbor Umirovljeničkoga fonda na današnjoj je sjednici upravljanje fondom povjerio Investicijskom društvu HPB invest d.o.o Hrvatske poštanske banke, objavila je večeras u Dnevniku Hrvatska televizija.

Članovi Upravnog odbora birali su između tri investicijska društva koja su zadovoljila uvjete natječaja - CA-IB invest d.o.o HVB Splitske banke, Erste invest d.o.o. Erste & Steiermaerkische banke, te HPB invest d.o.o Hrvatske poštanske banke.

Izabrano investicijsko društvo HPB invest će od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) preuzeti gotove izračune duga.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik UO Umirovljeničkog fonda Damir Polančec izjavio je HTV-u kako će se sad "transferirati svi podatci o izračunu mirovina o svakom pojedinačnom umirovljeniku u društvo za upravljanje fondom, koje će nakon toga početi obrađivati te podatke."

Do 31. siječnja iduće godine svi bi se umirovljenici trebali izjasniti o opciji povrata duga, kako bi se znalo koliko je ukupno novca potrebno za to. Umirovljenici se trebaju opredijeliti žele li povrat polovice duga u roku dvije godine ili cijelog iznosa u roku od osam godina.

Po podacima HZMO-a, pravo na povrat do 10.000 kuna ostvaruje 75.792 umirovljenika čije su mirovine bile manje od 1.500 kuna.

Između 10.000 i 20.000 kuna ostvarilo bi 73.436 umirovljenika, a 96.000 umirovljenika primilo bi između 20.000 i 30.000 kuna. Njihove su mirovine početkom godine iznosile između 1.500 i 3.000 kuna.

Najviši iznos duga - više od 150.000 kuna, ostvaruje 35 umirovljenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙