FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada sutra predlaže državni proračun za 2006.

ZAGREB, 14. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada sa sutrašnje ćesjednice Hrvatskom saboru uputiti prijedlog proračuna za iduću godinu,s rashodima koji su, prema dosadašnjim najavama, planirani u iznosu95,9 milijardi kuna, što je 4,9 milijardi ili 5,5 posto više u odnosuna ovogodišnji proračun.
ZAGREB, 14. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada sa sutrašnje će sjednice Hrvatskom saboru uputiti prijedlog proračuna za iduću godinu, s rashodima koji su, prema dosadašnjim najavama, planirani u iznosu 95,9 milijardi kuna, što je 4,9 milijardi ili 5,5 posto više u odnosu na ovogodišnji proračun.

Rashode proračuna u iznosu od 95,9 milijardi kuna najavio je ovaj vikend ministar financija Ivan Šuker, nakon dvodnevnih konzultacija s članovima Vlade i vrha HDZ-a u Varaždinskim Toplicama.

Proračunski deficit s ovogodišnjih 4,2 posto BDP-a u idućoj bi godini trebao biti smanjen na 3,5 posto BDP-a.

Šuker je također najavio da bi proračunska sredstava za umirovljenike u idućoj godini trebala biti povećana za 1,6 milijardi kuna, a krajem lipnja 2006. trebala bi biti isplaćena i prva rata duga umirovljenicima koji se odluče za prvu varijantu isplate (pola svote duga tijekom dvije godine).

Planirano je i povećanje mase sredstava za plaće korisnika proračuna za 930 milijuna kuna, porodiljnih naknada za 116 milijuna kuna, a znanost i obrazovanjem mogu računati s povećanjem proračunskih sredstava za 7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙