FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umirovljenicima početkom prosinca stižu rješenja o povratu duga

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Umirovljenici koji su stekli pravona obeštećenje dobit će obavijest o iznosu duga najkasnije tijekomprvog tjedna u prosincu, rečeno je danas na potpisivanju sporazumaizmeđu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i HPB Investa- društva kojemu je povjereno upravljanje Umirovljeničkim fondom.
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Umirovljenici koji su stekli pravo na obeštećenje dobit će obavijest o iznosu duga najkasnije tijekom prvog tjedna u prosincu, rečeno je danas na potpisivanju sporazuma između Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i HPB Investa - društva kojemu je povjereno upravljanje Umirovljeničkim fondom.

HZMO će Društvu za upravljanje Umirovljeničkim fondom tijekom idućih dana predati bazu podatka s imenima, adresama i izračunu pojedinačnog obeštećenja za oko 670.000 umirovljenika, a Društvo će umirovljenicima na kućne adrese poslati obavijesti o visini duga i obrazac s izjavom o izabranom načinu povrata duga.

"Vlada bi na sjednici u srijedu trebala odobriti već pripremljene izjave o načinu povrata, nakon čega se one mogu početi slati umirovljenicima", kazao je član Upravnog odbora fonda Ante Samodol, dodajući da će umirovljenici prve novce početi dobivati najkasnije do kraja lipnja iduće godine.

Obavijesti o visini duga Društvo će umirovljenicima početi slati do kraja studenoga, a svi bi ih trebali dobiti do kraja prvog tjedna u prosincu, najavio je predsjednik Uprave Investicijskog društva HPB Invest d.o.o. Hrvatske poštanske banke Dominik Lice.

Dodao je i da su u tijeku pregovori s Hrvatskom poštom o mogućnosti da umirovljenici povratni obrazac Društvu šalju besplatno, no zasad o tome nije postignut dogovor.

Umirovljenici trebaju o roku mjesec dana od primitka rješenja poslati obavijest Društvu jesu li se odlučili za povrat duga u cijelosti, ali u roku osam godina ili povrat polovice u roku dvije godine. Ako se ne izjasne podrazumijevat će se da žele povrat polovice duga u roku dvije godine.

Svi bi se umirovljenici o tome trebali izjasniti do 31. siječnja iduće godine, kako bi se znalo koliko je ukupno novca potrebno, a Vlada bi do kraja godine trebala rezervirati imovinu koja će ući u Umirovljenički fond.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙