FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 24. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Vlada je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici prihvatila tekst izjave kojom će se umirovljenici, koji su stekli pravo na obeštećenje, izjasniti o načinu isplate duga. Ukupno 426.309 umirovljenika dobit će između 30. studenoga i 4. prosinca na kućne adrese obavijest o visini duga i obrazac s izjavom kojom se trebaju odlučiti žele li isplatu polovice duga u roku dvije godine, ili cijeloga iznosa u roku osam godina, s počekom od dvije godine. Umirovljenici će dobiti tri primjerka obrasca izjave, od kojih dva trebaju ispuniti i potpisati te u roku 30 dana vratiti društvu za upravljanje Umirovljeničkim fondom - HPB-Investu d.o.o., a treći zadržavaju za svoju evidenciju. Ako se umirovljenik ne očituje u zadanom roku, podrazumijevat će se da se odlučio za isplatu polovice duga u roku dvije godine, na četiri rate.

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskog sabora završili su sinoć raspravu o prijedlogu državnog proračuna za 2006., koji bi po Vladinu prijedlogu trebao iznositi 98,8 milijarda kuna. U polemičnoj raspravi vladajući su tvrdili da je proračun razvojan, a oporbenjaci da je nerealan i da ne omogućuje provedbu reformi. Hrvatski sabor danas nastavlja sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu zakona o računovodstvu, konačnom prijedlogu zakona o reviziji i prijedlogu zakona o turističkom zemljištu. Zastupnici će raspravljati i o prijedlogu odluke o imenovanju pravobraniteljice za djecu te prijedlogu kandidata za izbor članova Državno-odvjetničkog vijeća te prijedlogu imenovanja sudaca porotnika Vrhovnog suda.

VUKOVAR - Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora u pismu upućenu jučer predsjednicima države i Vlade ocijenilo je "žalosnom činjenicu da protiv načelnika makedonske vojske generala Miroslava Stojanovskog, koji je prošli vikend na obljetnicu vukovarske tragedije bio u službenu posjetu Hrvatskoj, Republika Hrvatska nije podignula optužnicu za ratni zločin". "General Stojanovski osobno je zapovijedao satnijom vojne policije istočno od grada Vukovara, od Vučedola do Ovčare, i izravno nadzirao predaju Mitnice 18. studenoga 1991. za što posjedujemo videozapis snimatelja ATN-a i snimatelja JNA", navodi se u pismu i dodaje da je "bio i zapovjednik skupini vojnih policajaca koja je zarobila desetak pripadnika II. bojne 204. vukovarske brigade na položaju Rističev salaš 18. studenoga 1991.".

ZAGREB - Izložbu crteža "Likovni dnevnik" Ante Sardelića, istaknutoga hrvatskog iseljenika u Kanadi, priredili su sinoć u Kulturnom centru i Galeriji "Shalom" Hrvatsko-izraelsko društvo u suradnji s udrugom "Hrvatska dijaspora". Otvorenje izložbe popratio je nastup mješovitoga pjevačkog zbora "Lire" pod ravnanjem Roberta Homena. Likovni kritičar Milan Bešlić istaknuo je da se Sardelić likovno oblikovao u Hrvatskoj, završivši Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. On je, istaknuo je, crtač, grafičar, slikar, kipar i autor brojnih reljefa, a izloženi radovi svjedoče o zrelu umjetniku, iz čijih djela zrači i mediteranska zavičajnost i kozmopolitizam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙