FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri četvrtine Slovenaca pati od pretilosti i povišenog kolesterola

LJUBLJANA,23. studenoga 2005.(Hina) - Više od tri četvrtine stanovnikaSlovenije ima preveliku tjelesnu težinu i previše kolesterola u krvi,pokazalo je nacionalno istraživanje koje je obuhvatilo 310.000muškaraca i žena u dobi od 35 do 70 godina, prenose slovenski mediji usrijedu.
LJUBLJANA,23. studenoga 2005.(Hina) - Više od tri četvrtine stanovnika Slovenije ima preveliku tjelesnu težinu i previše kolesterola u krvi, pokazalo je nacionalno istraživanje koje je obuhvatilo 310.000 muškaraca i žena u dobi od 35 do 70 godina, prenose slovenski mediji u srijedu.

Povećane vrijednosti kolesterola ima 79,2 posto ljudi, preveliku tjelesnu težinu 74,7 posto, svaki drugi ima povišen krvni tlak, a petina je pušača, pokazalo je istraživanje.

"Podaci su, osobito što se tiče kolesterola, vrlo zabrinjavajući i znatno iznad vrijednosti u drugim državama", izjavila je dr. Jožica Maučec Zakotnik koja je vodila istraživanje.

Liječnici primjećuju i sve manji interes za savjetovanja na kojima se preporučuju promjena životnog stila, odnosno zdrava prehrana, odricanje od pušenja i konzumiranja alkohola premda su takva savjetovanja i preventivni pregledi besplatni, prenose slovenski mediji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙