FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Srbije prihvatila proračun za 2006. godinu

BEOGRAD,28. studenoga 2005.(Hina) - Skupština Srbije prihvatila je uponedjeljak proračun za 2006. godinu čiji prihodi bi trebali iznositi487,9 milijardi dinara (oko pet i pol milijardi eura), a rashodi 448,3milijarde dinara (oko pet milijardi eura).
BEOGRAD,28. studenoga 2005.(Hina) - Skupština Srbije prihvatila je u ponedjeljak proračun za 2006. godinu čiji prihodi bi trebali iznositi 487,9 milijardi dinara (oko pet i pol milijardi eura), a rashodi 448,3 milijarde dinara (oko pet milijardi eura).

Proračunom za iduću godinu planirano je smanjenje javne potrošnje za oko 1,3 posto bruto društvenog proizvoda. Proračun predviđa i znatno smanjenje subvencija javnim poduzećima, kako bi proces privatizacije bio završen do kraja iduće godine, a smanjeno je i izdvajanje za državnu Radio-televiziju Srbije, s obzirom na to da se od 1. prosinca uvodi obavezna televizijska pretplata.

Prihodi od privatizacije, kako je planirano, trebali bi iznositi oko tri i pol milijarde eura, a krediti od Svjetske banke i Europske unije očekuju se u visini 6,6 milijardi dinara, odnosno oko 750 milijuna eura.

U razvojnom dijelu proračuna predviđeno je tri puta veće izdvajanje za stambene kredite građana i izvozne kredite, te dva puta veći iznos za regionalni razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙