FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština SCG ratificirala Sporazum o tranzitnim aranžmanima s NATO-om

BEOGRAD,4. studenoga(Hina) - Zastupnici državne zajednice Srbije i CrneGore u petak su ratificirali Sporazum SCG i NATO-a o tranzitnimaranžmanima za podršku mirovnim operacijama.
BEOGRAD,4. studenoga(Hina) - Zastupnici državne zajednice Srbije i Crne Gore u petak su ratificirali Sporazum SCG i NATO-a o tranzitnim aranžmanima za podršku mirovnim operacijama.

Protiv ratifikacije sporazuma izjasnili su se zastupnici Srpske radikalne stranke haaškog optuženika Vojislava Šešelja i Socijalističke partije Srbije, također haaškog optuženika Slobodana Miloševića.

Sporazum omogućuje snagama NATO-a da s pratećom opremom kroz SCG prolaze bez naknade, a ostavljena je mogućnost da SCG naplati po "najnižoj cijeni" određene usluge, koje NATO bude smatrao potrebnim.

Vlasti u SCG bit će obaviještene o načinima transporta NATO-snaga, a ruta će biti određivana u dogovoru dvije strane, s time da NATO nema obvezu dostavljati popis inventara ili rutinsku carinsku dokumentaciju o osoblju i opremi koja prolazi preko teritorija SCG.

Za eventualnu štetu prilikom tranzita, osoblje NATO-a neće odgovarati pred sudovima u SCG, s obzirom na to da uživa imunitet i podliježe isključivo kaznenopravnoj i disciplinskoj nadležnosti svojih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙