FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Različit odnos Haaga prema Hrvatskoj i SCG-u

BEOGRAD,7. studenoga(Hina) - U odnosu suda u Haagu prema Hrvatskoj,Srbiji i Crnoj Gori i pitanju odbjeglih optuženika vlada politika a nepravo, ocjenjuje u ponedjeljak beogradski Blic tvrdeći kako je odnoshaškog suda prema Hrvatskoj drugačiji nego prema SCG-u.
BEOGRAD,7. studenoga(Hina) - U odnosu suda u Haagu prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i pitanju odbjeglih optuženika vlada politika a ne pravo, ocjenjuje u ponedjeljak beogradski Blic tvrdeći kako je odnos haškog suda prema Hrvatskoj drugačiji nego prema SCG-u.

Haaški optuženik i bjegunac hrvatski general Ante Gotovina ne samo da je nestao iz kombinacija o integraciji Hrvatske u međunarodnu zajednicu i prestao biti kamen spoticanja u suradnji Hrvatske i Haaškog suda, već taj međunarodni sud, za razliku od odnosa prema Srbiji i Crnoj Gori, čini ustupke Hrvatskoj kao da "slučaj Gotovina" ne postoji, niti je ikada postojao, piše beogradski dnevnik "Blic" od ponedjeljka u komentaru pod naslovom "Jalova diplomacija".

Uhićenje i izručenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića i dalje je uvjet uvjeta za SCG, a rok je godišnjica Daytonskog sporazuma 21. studenoga, ili će međunarodni integracijski pregovori i dogovori biti obustavljeni, dok je Hrvatskoj Haaški sud i zvanično prepustio suđenje Rahimu Ademiju i Mirku Norcu, generalima hrvatske vojske optuženima za zločine nad srpskim civilima u Medačkom džepu 1993. godine, podsjeća list.

"Hrvatska diplomacija se očito pokazala uspješnijom, a njeni međunarodni lobisti efikasniji. Jer, jasno je da u trokutu Tribunal - Hrvatska, SCG - Karadžić, Mladić, Gotovina, vlada politika, a ne pravo. Još ako do tog 21. studenoga bude potvrđena i odluka da haaškom optuženiku, bivšem premijeru Kosova i lideru OVK Ramushu Haradinaju bude dozvoljeno bavljenje politikom dok na privremenoj slobodi čeka početak suđenja u Haagu (i to još u vrijeme pregovora o konačnom statusu Kosova), što je dosad nezabilježeno u Tribunalu, politički i diplomatski poraz SCG bit će veći", zaključuje "Blic".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙