FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenik EU Priebe požuruje Beograd na suradnju s ICTY

BEOGRAD,8. studenoga 2005.(Hina) - Državna zajednica Srbija i Crna Gora(SCG) ostvarila je "veliki napredak" u suradnji s Haškim sudom, alitaj posao još nije završen, izjavio je u utorak u Beogradu ReinhardPriebe, povjerenik Europske komisije za proširenje koja je uponedjeljak počela pregovore o Sporazumu o stabilizaciji ipridruživanju, dodajući da bi i ostale bjegunce trebalo predati kakobi se pregovori između SCG i EU mogli neometeno nastaviti.
BEOGRAD,8. studenoga 2005.(Hina) - Državna zajednica Srbija i Crna Gora (SCG) ostvarila je "veliki napredak" u suradnji s Haškim sudom, ali taj posao još nije završen, izjavio je u utorak u Beogradu Reinhard Priebe, povjerenik Europske komisije za proširenje koja je u ponedjeljak počela pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, dodajući da bi i ostale bjegunce trebalo predati kako bi se pregovori između SCG i EU mogli neometeno nastaviti.

"Mislim da preostale optuženike, ako se ne predaju, a to se po svemu sudeći neće dogoditi, treba uhititi", kazao je Priebe, nakon sastanka predstavnika SCG i Europske unije u utorak, na kojem se razgovaralo o suradnji SCG s Haškim sudom i statusu manjina.

"Ne očekujem dobrovoljnu predaju haških optuženika, već intenzivniju suradnju koja treba rezultirati uhićenjem i izručenjem preostalih optuženih", kazao je ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić. Dodao je da u prosincu očekuje pozitivan izvještaj o suradnji glavne haške tužiteljice Carle del Ponte s kojom se uskoro treba sastati u Den Haagu.

Kad je o pitanju manjina riječ, kazao je Ljajić, na razgovorima u utorak najmanje je bilo riječi o položaju manjina u Vojvodini, već se govorilo o tome kako se pripadnici manjina integriraju u državna tijela, prije svega u pravosuđe i policiju.

Vlasti u Srbiji, kazao je Priebe, pitanje manjina shvatile su ozbiljno i poduzete mjere za njihovu zaštitu su na "dobroj osnovi".

Reinhard Priebe je najavio nastavak pregovora SCG i EU o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju za prosinac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙