FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP-ovci sutra na radnom savjetovanju o stanju stranke

ZAGREB,25. studenoga(Hina) - Oko 120 SDP-ovih čelnika na državnoj ilokalnoj razini okupit će se sutra u središnjici stranke na radnomsavjetovanju, te raspravljati o stanju SDP-a nakon što je većinalokalnih stranačkih organizacija održala konvencije i izabrala novavodstva.
ZAGREB,25. studenoga(Hina) - Oko 120 SDP-ovih čelnika na državnoj i lokalnoj razini okupit će se sutra u središnjici stranke na radnom savjetovanju, te raspravljati o stanju SDP-a nakon što je većina lokalnih stranačkih organizacija održala konvencije i izabrala nova vodstva.

Po riječima predsjednika SDP-a Ivice Račana, savjetovanje će biti prilika da se na jednom mjestu progovori o tome što je učinjeno u reformi i jačanju stranke, otklanjanju uočenih slabosti i "deformacija", što i kako dalje.

Račan je, kako je rekao novinarima u Hrvatskom saboru, zadovoljan dosadašnjim naporima u tom smislu, svjestan je da se još dosta mora napraviti, pa želi čuti što o tome misle najodgovorniji ljudi SDP-a.

"Nećemo dozvoliti, pošto smo digli tepih, da išta od slabosti i problema SDP-a ostane ispod tepiha. Nećemo kočiti, dodat ćemo gas", rekao je Račan, naglasivši da u njegovoj stranci nema i neće biti oportunizma spram vlastitih slabosti.

Reforma i jačanje stranke, okretanje SDP-a mladima i kreativnima, zadaće su koje je pred vrh SDP-a postavila prošla izborna konvencija, dodao je.

Iako na savjetovanju neće biti doneseni nikakvi službeni zaključci, Račan najavljuje da će osobno predložiti da, nakon sutrašnje rasprave, Glavni odbor za tjedan ili dva donese politički dokument o tome za što se i na koji način stranka danas 'bori' u Hrvatskoj, a taj bi dokument potom raspravile sve lokalne organizacije.

Predložit će, kaže, i donošenje ocjene kakav su rezultat polučile konvencije u lokalnim organizacijama, posebno u onima koje su na lokalnim izborima imale loš rezultat, a kako bi se utvrdilo jesu li na konvencijama ponuđeni odgovori kako ojačati stranku.

Račan tvrdi da će vrh SDP-a od svake organizacije tražiti iskorak u tom smjeru, te nakon pola godine ocjenjivati čine li to uspješno ili ne.

"U organizacijama koje su imale slab rezultat na izborima, a bile su opterećene sukobima i ambicijama pojedinaca na račun stranke, ako se to nastavi nećemo čekati šest mjeseci", ustvrdio je.

Namjera je, ističe čelnik SDP-a, "pospremanje stranke" dovršiti do kraja veljače iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙