FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Montrealu počinje konferencija UN-a o zaštiti klime

BEČ, 28. studenog 2005. (Hina/APA) - Zemlje potpisnice UN-ova Protokolaiz Kyota i potpisnice Konvencije UN-a o promjeni klime na Zemlji(UNFCCC) okupit će se u ponedjeljak na jednoj od najvećih konferencijaUjedinjenih naroda o klimi u Montrealu kako bi se posavjetovale omjerama zaštite nakon 2012.
BEČ, 28. studenog 2005. (Hina/APA) - Zemlje potpisnice UN-ova Protokola iz Kyota i potpisnice Konvencije UN-a o promjeni klime na Zemlji (UNFCCC) okupit će se u ponedjeljak na jednoj od najvećih konferencija Ujedinjenih naroda o klimi u Montrealu kako bi se posavjetovale o mjerama zaštite nakon 2012.

Na višednevnoj konferenciji sudjelovat će između osam i 10 tisuća sudionika, uključujući predstavnike vlada, čelnike utjecajnih kompanija i ekološke aktiviste. Summit će okupiti 156 potpisnica Protokola iz Kyota i 189 potpisnica UN-ove Konvencije o promjeni klime na Zemlji (UNFCCC).

Iako se ne očekuju konkretne odluke, Ujedinjeni narodi najavili su da će u razdoblju nakon isteka Protokola iz Kyota pokušati u projekt smanjenja emisije stakleničkih plinova uključiti i zemlje poput SAD-a i Kine.

Posljednja tri dana konferencije, koja bi trebala trajati do 8. prosinca, u Montrealu će se okupiti i ministri zaštite okoliša. Austrijski ministar za zaštitu okoliša Josef Proell već je ocijenio da je mogućnost postizanja sporazuma o zaštiti klime nakon 2012. "puka iluzija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙