FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan u Bagdadu: bitno nacionalno pomirenje u Iraku

BAGDADAnnan u Bagdadu: bitno nacionalno pomirenje u IrakuBAGDAD, 12. studenog 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanje na početku svog iznenadnog posjeta Bagdadu naglasio važnostnacionalnog pomirenja u Iraku.
BAGDAD, 12. studenog 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan je na početku svog iznenadnog posjeta Bagdadu naglasio važnost nacionalnog pomirenja u Iraku.

"Pomirenje je apsolutno potrebno i mislim da se svi slažu u pogledu toga", rekao je Annan novinarima nakon razgovora s premijerom Ibrahimom Džafarijem.

"Ujedinjeni narodi uvijek su ohrabrivali pomirenje i poduzeli su političke napore kako bi ga omogućili budući da (ono) može ponovno ujediniti irački narod", rekao je Annan. On je stoga podržao konferenciju o pomirenju iračkih političkih protivnika koja bi se sljedećeg tjedna trebala održati u Kairu.

Misija UN-a u Bagdadu je navela u priopćenju da se glavni tajnik sastao s osobljem organizacije kojem je zahvalio na pomoći koju u "teškim okolnostima pružaju iračkom narodu u razdoblju političke tranzicije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙