FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan osudio napade u Ammanu

AMMAN, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanosudio je trostruki samoubilački krvavi napad na hotele u Ammanu,tijekom posjeta u koji je u petak stigao u Jordan u znaksolidarnosti.
AMMAN, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan osudio je trostruki samoubilački krvavi napad na hotele u Ammanu, tijekom posjeta u koji je u petak stigao u Jordan u znak solidarnosti.

"Nijedna ideologija ne može opravdati ubojstvo nevinih ljudi", kazao je Annan na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj s jordanskim ministrom vanjskih poslova Farukom Kassrawijem.

Samoubilački napadi na tri hotela u Ammanu u srijedu navečer stajali su života 57 osoba, a odgovornost za njih preuzeo je irački oružani ogranak Al Qaide pod vodstvom Abua Musaba al Zarqawija.

Annan je dodao da UN radi na postizanju globalnog sporazuma o borbi protiv terorizma.

"U UN-u imamo 12 sporazuma o terorizmu i radimo na 13. kako bi popunili postojeće zakonske praznine poput problema granica", dodao je on.

"Generalna skupština UN-a radi na globalnoj strategiji borbe protiv terorizma", kazao je glavni tajnik UN-a ističući da je o tom pitanju razgovarao s čelnicima zemalja koje je posjetio tijekom svoje regionalne turneje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙