FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra će pokrenuti postupak za ispravkom UN-ova izvješća

ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Ingra je sve svoje poslove u Irakuodradila s odgovarajućim odobrenjima Ujedinjenih Naroda (UN) ipokrenut će zahtjev za ispravkom izvješća UN-ova povjerenstva, doznajese u subotu od službenog izvora iz te hrvatske kompanije.
ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Ingra je sve svoje poslove u Iraku odradila s odgovarajućim odobrenjima Ujedinjenih Naroda (UN) i pokrenut će zahtjev za ispravkom izvješća UN-ova povjerenstva, doznaje se u subotu od službenog izvora iz te hrvatske kompanije.

Ingra je jedna je od tvrtki navedenih u izvješću UN-ova povjerenstva da su plaćale ilegalne provizije iračkom režimu za poslovanje u Iraku u okviru programa "Nafta za hranu".

"I ovi poslovi koji su spomenuti u izvješću UN-a odrađeni su u skladu s odgovarajućom procedurom i naplaćeni preko riznice te organizacije, UN Treasury", doznaje se u Ingri

"Ingra će pokrenuti zahtjev za ispravkom tog izvješća, jer posjeduje svu dokumentaciju vezanu za te poslove koja potvrđuju pravilnost tog postupka", kazao je službeni izvor iz Ingre.

Prema izvješću UN-ova povjerenstva, više od 2.200 tvrtki protuzakonito je isplatilo 1,8 milijardi dolara bivšem režimu Saddama Husseina manipulirajući programom Ujedinjenih naroda za Irak "Nafta za hranu" vrijednim 64 milijarde dolara.

Ingra se također našla na popisu tvrtki koje su plaćale protuzakonite provizije, u dijelu izvješća koje se odnosi na isporuke humanitarnih roba. Navedene su tvrtke Ingra Co. Middle East koja je Iraku među ostalim prodavala dijelove za klima uređaje i dizala, te Ingra Italia S.R.L. koja je trgovala opremom za vodovod i transformatorima.

Kod prve tvrtke radilo se o ugovoru od 519.328 dolara za koji je, kako se tvrdi u UN-ovu izvješću, plaćena protuzakonita provizija iznad 47.000 dolara, a u slučaju druge, vrijednost ugovora je bila 225.373 dolara, a navodna provizija viša od 20.000 dolara.

Kako se doznaje od službenog izvora iz Ingre, članovi Uprave kompanije još se nisu imali prilike sastati u vezi toga izvješća zbog službenih obveza. Prvi sljedeći radni dan u Ingri je u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙