FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Na pomolu raspad vladajuće koalicije SDS-PDP

BANJA LUKA, 28. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Srpske demokratskestranke (SDS) i predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je unedjelju kako SDS više neće biti "rob partijske nezajažljivosti PDP"i najavio svojevrsno razračunavanje sa svojim dosadašnjim koalicijskimpartnerom.
BANJA LUKA, 28. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je u nedjelju kako SDS više neće biti "rob partijske nezajažljivosti PDP" i najavio svojevrsno razračunavanje sa svojim dosadašnjim koalicijskim partnerom.

Čavić je ovo kazao nakon što je čelnik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić najavio kako će zastupnici ove stranke (koja je koalicijski partner SDS u aktualnoj vlasti i Parlamentu RS ) ubuduće djelovati kao oporba.

"Vrijeme je da se riješimo političkih parazita iz PDP-a", kazao je Čavić gostujući u nedjelju uvečer u programu banjalučke Alternativne televizije i naglasio kako je "svakodnevno bio izložen pritiscima iz PDP o postavljanju njihovih ljudi na određene 'upraviteljske' pozicije".

"U predstavničkom domu Parlamenta BiH PDP ima manje zastupnika nego ministara", rekao je čelnik SDS i kazao kako "nema ništa protiv da se PDP distancira od SDS".

Predsjednik PDP-a Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je u nedjelju, nakon završetka dvodnevne Konferencije ove stranke, kako će od Kluba zastupnika PDP zahtijevati da ubuduće djeluju kao oporba u Parlamentu RS.

"Od zastupničkog kluba PDP već od sutra tražim da budu aktivniji, jasniji, i da djeluju oporbeno, zbog toga što je SDS ušla u otvoreno razračunavanje s našim ljudima" izjavio je Ivanić.

Politički analitičari procjenjuju da prelazak koalicijskog partnera u oporbu ne bi trebao ugroziti većinu koju kontrolira SDS u Parlamentu RS, ali bi mogao izazvati krizu u vlasti i prestrojavanje na političkoj sceni srpskoga entiteta deset mjeseci uoči izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙