FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Najavljena rehabilitacija - nagrada za reformu policije - tisak

BANJA LUKA, 4. studenog 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodnezajednice u BiH Paddy Ashdown trebao bi narednih dana na političkuscenu vratiti 12 dužnosnika smijenjenih u lipnju 2004. godine,prenose "Nezavisne novine" od petka, pozivajući se na izvore bliskeSrpskoj demokratskoj stranci (SDS), te dodaju da je riječ o priznanjuza kooperativnost u provođenju reformi policije.
BANJA LUKA, 4. studenog 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown trebao bi narednih dana na političku scenu vratiti 12 dužnosnika smijenjenih u lipnju 2004. godine, prenose "Nezavisne novine" od petka, pozivajući se na izvore bliske Srpskoj demokratskoj stranci (SDS), te dodaju da je riječ o priznanju za kooperativnost u provođenju reformi policije.

"Mogu najaviti da će biti nekih smijenjenih ljudi koje ćemo vratiti na političku scenu narednih dana", potvrdio je u srijedu osobno Ashdown.

Izvor "Nezavisnih" iz SDS-a navodi da bi Ashdown odluku o 'pomilovanjima' trebalo obznaniti prije 10. studenog, kada je zakazana Izborna skupština SDS-a na kojoj će biti izabran novi glavni odbor, kako bi ojačao položaj predsjednika SDS-a Dragana Čavića.

Visoki predstavnik je 30. lipnja prošle godine zbog nesuradnje s Haškim tribunalom, odnosno potpore prikrivanju optuženih za ratne zločine, smijenio 59 dužnosnika iz RS, i to 11 trajno, a ostale privremeno.

Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD) priopćio je u četvrtak da je najava pomilovanja SDS-ovih dužnosnika nagrada predsjedniku SDS i istovremenu predsjedniku Republike Srpske Draganu Čaviću za kooperativnost u provođenju reformi policije u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙