FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka: Sumnjivi labud nije uginuo zbog pričje gripe

BANJA LUKA, 1. studenog 2005. (Hina) - Labud koji je u subotu pronađenna jezeru kod restorana "Jezero" u Trnu, nadomak Banje Luke, uginuo jezbog degenerativne, nekrotične i upalne promjene u probavnom traktu, ane od ptičje gripe, potvrdio je banjalučkim "Nezavisnim novinama" odutorka direktor Ureda za veterinarstvo BiH Jozo Bagarić.
BANJA LUKA, 1. studenog 2005. (Hina) - Labud koji je u subotu pronađen na jezeru kod restorana "Jezero" u Trnu, nadomak Banje Luke, uginuo je zbog degenerativne, nekrotične i upalne promjene u probavnom traktu, a ne od ptičje gripe, potvrdio je banjalučkim "Nezavisnim novinama" od utorka direktor Ureda za veterinarstvo BiH Jozo Bagarić.

Uginuće labuda uznemirilo je građane, jer je utvrđeno da su upravo labudovi u Hrvatskoj uginuli od visokopatogenog virusa ptičjeg gripa H5N1.

"Uzroci koje smo ustanovili kod uginulog labuda su tipični za njegovu starosnu dob. Ipak, zbog velikih mjera predostrožnosti zbog ptičjeg gripa labud je podvrgnut dodatnim analizama", kazao je Bagarić.

Prema informacijama koje je posljednji put u ponedjeljak potvrdio Ured za veterinarstvo BiH, u Bosni i Hercegovini do sada nije registriran niti jedan slučaj ptičje gripe. Poduzimaju se sve mjere predostrožnosti uključujući i laboratorijske pretrage kako bi se utvrdili razlozi uginuća ptica o kojima lokalne vlasti primaju informacije. Na državnoj i entitetskim razinama uspostavljeni su krizni stožeri koji imaju zadaću reagirati u slučaju pojave bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙