FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humphreys: RS učinila pomak u suradnji s Haškim sudom

BANJA LUKA, 8. studenog 2005. (Hina) - Voditelj misije Europskekomisije u BiH Michael Humphreys u utorak je u Banjoj Luci novinarimaizjavio da je Republika Srpska (RS) u deset mjeseci ove godine učinila"značajan pomak " u suradnji s Tribunalom za ratne zločine u Haagu, ito najviše zahvaljući Vladi RS ali da očekuje da će sljedećih mjesecibiti izručeni i Radovan Karadžić i Ratko Mladić.
BANJA LUKA, 8. studenog 2005. (Hina) - Voditelj misije Europske komisije u BiH Michael Humphreys u utorak je u Banjoj Luci novinarima izjavio da je Republika Srpska (RS) u deset mjeseci ove godine učinila "značajan pomak " u suradnji s Tribunalom za ratne zločine u Haagu, i to najviše zahvaljući Vladi RS ali da očekuje da će sljedećih mjeseci biti izručeni i Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

"Predsjednik RS, premijer i ministar unutrašnjih poslova obavili su impresivan posao u suradnji s Tribunalom u Haagu, i taj se proces mora nastaviti", izjavio je Humphreys koji se nada da će tijekom sljedećih mjeseci i ostali optuženi, prije svih Radovan Karadžić i Ratko Mladić, biti izručeni Haškom tribunalu.

Humphreys je zanijekao nagađanja u javnosti da Europska unija financira dragovoljnu predaju haških optuženika.

To je na istoj konferenciji za novinare potvrdila ministrica financija RS Svetlana Cenić koja je izjavila da se iz proračuna RS za svaku dragovoljnu predaju kao poticaj odvaja svota od 25 tisuća eura.

"Procijenili smo da je to i jeftinije i učinkovitije od plaćanja angažmana stotina pripadnika specijalnih postrojbi policije koji bi trebali tragati, locirati i uhititi osobe koje traži Tribunal za ratne zločine u Haagu kao što se to primjerice čini u Republici Hrvatskoj", kazala je ministrica Svetlana Cenić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙