FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND traži izmjenu zakonske odredbe o kleveti

RIJEKA, 26. studenog 2005. (Hina) - Na Danima hrvatskog novinarstva,koji se održavaju u Opatiji, u subotu je istaknuto da je potvrđivanjepresude novinaru Novog lista još jedan slučaj koji upozorava da hitnotreba izmijeniti odgovarajuće zakonske odredbe o kriminalizacijiklevete.
RIJEKA, 26. studenog 2005. (Hina) - Na Danima hrvatskog novinarstva, koji se održavaju u Opatiji, u subotu je istaknuto da je potvrđivanje presude novinaru Novog lista još jedan slučaj koji upozorava da hitno treba izmijeniti odgovarajuće zakonske odredbe o kriminalizaciji klevete.

Novinaru Novog lista Robertu Franku potvrđena je presuda na zatvorsku kaznu od tri mjeseca uz rok kušnje od godinu dana za klevetu i uvredu.

Robertu Franku uručena je odluka o odbijanju žalbe Vijeća Županijskog suda u Rijeci, donesena u svibnju ove godine. On je odlukom Općinskog suda u Rijeci osuđen na tri mjeseca uvjetno na temelju privatne tužbe Ksenije Linić, pročelnice riječkoga Gradskog ureda i supruge bivšeg potpredsjednika Vlade i saborskog zastupnika Slavka Linića.

Ona je tužila Franka zbog teksta u Profilu, prilogu Novog lista, pod naslovom "Riječka gradonačelnica u sjeni od koje strahuju svi njeni politički protivnici".

Vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Naste Mijatović utvrdilo je da se žalba na presudu Općinskog suda Robertu Franku odbija jer je u tekstu ciljano težio naškoditi časti i ugledu, te da je riječ o zloporabi profesije. Frankova žalba se temeljila na tvrdnjama o bitnim povredama Kaznenog zakona u postupku i prijedlogu ukidanja presude te vraćanju predmeta prvostupanjskome sudu na ponovni postupak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙