FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare-Ožbolt: Sudovi sve više ovise o kvalitetnim vještacima

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Više nego ikada ranije hrvatskisudovi ovise o stručnim i kvalitetnim vještacima, ustvrdila jeministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, otvarajući stručnosavjetovanje Hrvatskog društva sudskih vještaka posvećeno procjeninekretnina.
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Više nego ikada ranije hrvatski sudovi ovise o stručnim i kvalitetnim vještacima, ustvrdila je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, otvarajući stručno savjetovanje Hrvatskog društva sudskih vještaka posvećeno procjeni nekretnina.

Kvalitetni vještački nalazi od presudne su važnosti za pravično suđenje i ostvarivanje prava na suđenje u razumnom roku, kazala je ministrica. Istaknula je da je vještačenje nekretnina jedno od bitnijih pitanja, posebno u vrijeme sve većeg otvaranja hrvatskog tržišta stranim ulagačima.

Stručno savjetovanje o procjeni nekretnina organizirala je sekcija sudskih vještaka građevinske, arhitektonske i građevinske struke, a govorit će se o procjenama zemljišta, objekata, infrastrukture te vrijednosti nekretnina.

Predsjednik Hrvatskog društva sudskih vještaka Alojz Seleši podsjetio je da Društvo osnovano 1980. s ciljem okupljanja vještaka svih profesija i struka, te da danas ima 1250 članova i pokriva sve županijske te većinu općinskih i trgovačkih sudova. Kazao je da su glavne aktivnosti Društva usmjerene su na sudjelovanje u donošenju propisa koji uređuju položaj sudskih vještaka i stručno članova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙