FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare-Ožbolt: S novim ravnateljem USKOK treba postati čvršći i jači

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa VesnaŠkare-Ožbolt izjavila je da ne želi govoriti o razlozima zbog kojih jedosadašnji ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranogkriminaliteta (USKOK) Željko Žganjer danas podnio ostavku, dodavšikako očekuje da će pod vodstvom nove osobe to tijelo postati "čvršće ijače".
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt izjavila je da ne želi govoriti o razlozima zbog kojih je dosadašnji ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Željko Žganjer danas podnio ostavku, dodavši kako očekuje da će pod vodstvom nove osobe to tijelo postati "čvršće i jače".

"Cijenim sve što je Žganjer učinio. No očekujem da će novi čelnik USKOK osloboditi malih predmeta koji su ga zatrpavali i početi raditi na jačim slučajevima radi kojih je i osnovan", izjavila je za Hinu ministrica pravosuđa.

Dodala je kako očekuje kako će se USKOK organizacijski i kadrovski ekipirati te da će građani uskoro početi osjećati da se "jače i čvršće borimo protiv korupcije i organiziranog kriminala".

"Promjenama Zakona omogućili smo zapošljavanje većeg broja ljudi i poduzeli mnoge druge konkretne korake", ocijenila je ministrica Škare-Ožbolt.

O imenu mogućeg Žganjerova nasljednika ministrica pravosuđa nije željela govoriti, rekavši da ravnatelja USKOK-a imenuje glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, a ona o kandidatu treba dati svoje mišljenje.

Odbacila je nagađanja da je Žganjerova ostavka i njegovo razrješenje povezano s danas predstavljenim prijedlogom Nacionalnog programa za borbu protiv korupcije kojim se želi pojačati provedba antikorupcijskih mjera.

Žganjera je s mjesta ravnatelja USKOK-a na osoban zahtjev danas razriješio glavni državni odvjetnik. O tome je kratko izviješćeno na internetskim stranicama Državnog odvjetništva, a u obavijesti nije navedeno o kojim je osobnim razlozima riječ.

Komentar o razrješenju danas se nije mogao dobiti ni u Državnom odvjetništvu, ni od Mladena Bajića.

Željko Žganjer je kao šibenski županijski državni odvjetnik na čelo USKOK-a došao 2002., a mandat mu je trebao isteći u rujnu iduće godine.

Njegov je rad u nekoliko navrata kritiziran u političkim krugovima i medijima, pošto je na sudu propalo nekoliko u javnosti razvikanih predmeta.

Do izbora novog čelnika USKOK-a tu će dužnost obnašati zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dinko Cvitan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙