FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pregled pisanja beogradskog tiska

BEOGRAD, 27. studenog 2005.(Hina) - Svi beogradski pisani mediji usubotu, a elektronički u petak, objavili su informaciju o,"bestijalnom napadu i iživljavanju na Svetka Mlinara u Benkovcu",dodavši da taj "nemili događaj ispituje hrvatska policija".
BEOGRAD, 27. studenog 2005.(Hina) - Svi beogradski pisani mediji u subotu, a elektronički u petak, objavili su informaciju o, "bestijalnom napadu i iživljavanju na Svetka Mlinara u Benkovcu", dodavši da taj "nemili događaj ispituje hrvatska policija".

Većina medija objavljuje agencijske vijesti ili prenose napise iz hrvatskog tiska. "Večernje Novosti" pod naslovom "Bestijalno iživljavanje" ističe da predstavnici Srba u Hrvatskoj čekaju detalje istrage, te navode izjavu predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća Milorada Pupovca koji je za taj list rekao da "ukoliko je istina sve što je Mlinar ispričao, onda je to izvan onoga što ljudski um može pojmiti i takav pad morala i svih društvenih vrijednosti kakav nismo ni sanjali da se može dogoditi".

On je dodao i da "ukoliko se to dokaže, hrvatska se javnost mora probuditi i već jednom najoštrije osuditi nasilje nad Srbima".

"Uz sav respekt prema Mlinarovoj ličnosti, ali još nisu poznate sve činjenice i okolnosti pod kojima se to desilo", izjavio je za taj list saborski zastupnik SDSS-a Ratko Gajica, dodavši da ""ako se zaista ispostavi da je bilo sve kako je Mlinar ispričao, neće biti riječi kojima bi se mogao osuditi takav postupak".

Beogradski "Blic" pod naslovom "Nahuškali psa da siluje Srbina povratnika", i podnaslovom "hrvatska policija sumnja u priču Svetka Mlinara, ali je počela istragu ", također ima Pupovčevu izjavu u kojoj on kaže kako "ne želi vjerovati da se tako nešto uopće može dogoditi", dodavši da "ako je istina da je to učinjeno zato što je Srbin, onda je to kraj svijeta".

"Pupovac, kao i drugi saborski predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj u posljednje vrijeme su u više navrata upozoravali su na učestala maltretiranja, pa i ubojstva Srba i tražili da se o tome otvori saborska rasprava", piše "Blic".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙