FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori SCG i EU počeli dobro i u konstruktivnoj atmosferi

BEOGRAD,7. studenoga(Hina) - Predstavnik Europske komisije ReinhardPriebe i ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovićocijenili su u ponedjeljak navečer, nakon prvoga dana pregovora oSporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, da su pregovori počeli vrlodobro i u konstruktivnoj atmosferi.
BEOGRAD,7. studenoga(Hina) - Predstavnik Europske komisije Reinhard Priebe i ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković ocijenili su u ponedjeljak navečer, nakon prvoga dana pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, da su pregovori počeli vrlo dobro i u konstruktivnoj atmosferi.

"Mislim da je početak bio vrlo dobar. Izaslanstvo EU je vrlo zadovoljno time što s druge strane vidi vrlo dobro pripremljene sugovornike", kazao je Priebe na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka, precizirajući da je prvoga dana pregovora - odobrenih 10. listopada - bilo riječi o preambuli Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, odnosno o "nekim terminima iz Sporazuma i općim načelima, kao i o dijelovima koji se odnose na suradnju EU i SCG".

"Nadam se da neće proći mnogo mjeseci do zaključivanja Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji i da ćemo postati punopravni kandidat za članstvo u EU", kazao je Drašković, dodajući da je najvažnije to "da obje države članice, i Srbija i Crna Gora, idu istim putem i kreću se u istom pravcu".

Direktor u općoj upravi Europske komisije za proširenje Reinhard Priebe najavio je da bi se sljedeći sastanak u sklopu pregovora oko SSP-a trebao održati u prosincu.

Reinhard Priebe ostaje u Beogradu i u utorak, kad će u okviru Unaprijeđenog stalnog dijaloga, razgovarati s dužnosnicima SCG, a kako je najavljeno, glavne teme razgovora bit će suradnja s Haškim sudom i položaj manjina u SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙