FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli senatski izbori u Zimbabveu

HARARE, 26. studenog 2005. (Hina/AFP) - Državljani Zimbabvea krenuli suu subotu na birališta za senatske izbore koji nisu nikakva prijetnjapredsjedniku Robertu Mugabeu, na vlasti od 1980. godine.
HARARE, 26. studenog 2005. (Hina/AFP) - Državljani Zimbabvea krenuli su u subotu na birališta za senatske izbore koji nisu nikakva prijetnja predsjedniku Robertu Mugabeu, na vlasti od 1980. godine.

Približno 3,3 milijuna građana pozvano je na glasovanje za izbore koji će samo ojačati vlast šefa države i neće promijeniti političko i ekonomsko stanje u Zimbabveu koji već šest godina prolazi kroz krizu.

Analitičari očekuju vrlo slabu stopu sudjelovanja jer stanovnici Zimbabvea znaju unaprijed da izbori, koje su strani promatrači već ocijenili neregularnima, neće poboljšati njihove teške životne uvjete.

Novi Senat sastojat će se od 66 članova, 50 izabranih i 16 koje je odredio šef države, ujedno i predsjednik vladajuće stranke - Afričke nacionalne unije Zimbabvea-Patriotske fronte (ZANU-PF).

Velike podjele unutar glavne oporbene stranke - Pokreta za demokratsku promjenu (MDC), koje su se pojavile prigodom ovog glasovanja, dat će prednost ZANU-PF-u čijih je 19 kandidata već unaprijed izabrano u nedostatku protivnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙